Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία : Καταγγελίες για προβοκάτσια κατά της συγκέντρωσης

Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία : Καταγγελίες για προβοκάτσια κατά της συγκέντρωσης

Αντί να μείνει παρατηρητής η αστυνομία καταφέρθηκε εναντίον των διαδηλωτών και μάλιστα κατά γυναικών και ηλικιωμένων διαδηλωτών.

Όπως κατήγγειλε διαδηλωτής στον ΣΚΑΪ που είχε έρθει για το συλλαλητήριο από την Καβάλα, μιλώντας στον Νίκο Υποφάντη είπε πως στα σκαλάκια στη Βουλή είχαν συγκεντρωθεί πολλές γυναίκες και επειδή ο αριθμός τους αυξανόταν τα ΜΑΤ έριξαν εναντίον τους καπνογόνο.

Αυτή ήταν η σπίθα για να ξεσπάσουν τα επεισόδια, αφού άνδρες που ήταν στο σημείο κατευθύνθηκαν εναντίον των ΜΑΤ και τότε οι αστυνομικοί προχώρησαν σε εκτεταμένη χρήση χημικών με αποτέλεσμα ο κόσμος να προσπαθεί να απομακρυνθεί και να καλυφθεί. Μάλιστα υπήρχε κίνδυνος να ποδοπατηθούν.

Το γύρο του διαδικτύου κάνουν οι εικόνες μετά την εκτεταμένη χρήση χημικών με μεγάλους ανθρώπους να έχουν γονατίσει και να κρατούν τα μάτια τους.

Για αρκετά λεπτά υπήρξαν συγκρούσεις, ενώ οι διαδηλωτές πέταξαν κόκκινες και άσπρες μπογιές στους αστυνομικούς.

Ακολούθησαν νέες συγκρούσεις, με την αστυνομία να κάνει εκτεταμένη χρήση χημικών, διαλύοντας τον λαό που είχε κατακλύσει τον Άγνωστο Στρατιώτη, ακριβώς  έξω από τη Βουλή επί της λεωφόρου Αμαλίας.

Χρήση χημικών κατά των διαδηλωτών έκανε η Αστυνομία και στις 15:40, στα πλαϊνά της Βουλής, στο ύψος των λουλουδάδικων.

Δεύτερος γύρος χημικών στις 15:40

Χωρίς κανέναν λόγο ξανά περίπου στις 15:40, η αστυνομία έκανε χρήση χημικών και δακρυγόνων προς ρους διαδηλωτές, στο σημείο που βρίσκονται τα λουλουδάδικα, έξω από τη Βουλή, ενισχύοντας την αποπνικτική ατμόσφαιρα που επικρατούσε ήδη, με συνέπεια πολύς κόσμος με παιδιά και ηλικιωμένους να αποχωρήσουν από το σημείο και να απομακρυνθούν από το κτίριο της Βουλής.

Πώς προσπαθούν να δικαιολογήσουν τη χρήση χημικών από την ΕΛΑΣ

Από την αστυνομία λένε ότι περίπου 30 άτομα επιτέθηκαν στους αστυνομικούς με πέτρες, καδρόνια και μάρμαρα και ότι οι αστυνομικοί που ήταν στα σκαλιά της Βουλής, ενημέρωσαν ιεραρχικά μέσω ασυρμάτου ότι δεν αντέχουν να κρατήσουν τον κόσμο. Τότε έλαβαν οδηγία από τους ανωτέρους τους, να κάνουν χρήση χημικών. Οι αστυνομικοί ενημέρωσαν ότι δέχθηκαν επίθεση και με φωτοβολίδες.

Σχόλια