Τουρκικός Τύπος: Τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν – Πούτιν απόψε ή αύριο

Τουρκικός Τύπος: Τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν – Πούτιν απόψε ή αύριο

Αν και μέχρι στιγμής επικρατεί… σύγχυση αναφορικά με το αν έγιναν απόπειρες επικοινωνίας μεταξύ των Πούτιν και Ερντογάν μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού, με τον Ρώσο πρόεδρο να υποστηρίζει ότι ο Τούρκος ομόλογός του δεν τον κάλεσε ποτέ, και τον κ. Ερντογάν να ισχυρίζεται το αντίθετο, σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο το… μπέρδεμα αυτό θα λάβει άμεσα τέλος.

Αναλυτικότερα, και σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου, αναμένεται να υπάρξει τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα σε Ερντογάν – Πούτιν, είτε απόψε, είτε αύριο.

«Ο πρόεδρος Ερντογάν αναμένεται να έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, την Πέμπτη ή την Παρασκευή, σχετικά με την κατάρριψη του αεροσκάφους», αναφέρει η Daily Sabah επικαλούμενη κυβερνητικές πηγές.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Ερντογάν μιλώντας στο γαλλικό δίκτυο France24 δήλωσε: «Κάλεσα τον κ. Πούτιν. Μέχρι στιγμής, δεν έχει επιστρέψει την κλήση μου».

Νωρίτερα ο ίδιος τόνιζε πως δεν υπάρχει λόγος η Άγκυρα να ζητήσει συγγνώμη, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Πιστεύω ότι αν υπάρχει μία πλευρά που πρέπει να απολογηθεί, δεν είμαστε εμείς. Εκείνοι που παραβίασαν τον εναέριο χώρο μου πρέπει να απολογηθούν. Οι πιλότοι μας και οι ένοπλες δυνάμεις, απλώς εκτέλεσαν το καθήκον τους, το οποίο αφορά στην απάντηση των παραβιάσεων των κανόνων. Πιστεύω πως αυτή είναι η ουσία».Σχόλια