Τσατάνη κατά πάντων: Μήνυση σε Κύπριους εισαγγελείς και προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Το άγνωστο παρασκήνιο με Παρασκευόπουλο

Τσατάνη κατά πάντων: Μήνυση σε Κύπριους εισαγγελείς και προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Το άγνωστο παρασκήνιο με Παρασκευόπουλο

Σε πολλαπλές νομικές κινήσεις προάσπισης, όπως η ίδια ισχυρίζεται, της προσωπικότητας της προχώρησε η εισαγγελέας Γεωργία Τσατάνη η οποία έχει καταγγείλει τον αναπληρωτή υπουργο Διαφθοράς, κ. Παπαγγελόπουλο, για παρέμβαση στο έργο της.

Δια μέσω του νομικού της παραστάτη κ. Θέμη Σοφού η εισαγγελέας Εφετών κατέθεσε μήνυση κατα δυο Κύπριων εισαγγελέων που κατέθεσαν ως μάρτυρες στην πειθαρχική έρευνα που διεξήχθη σχετικά με τους χειρισμούς της στην υποθεση του επιχειρηματία, Ανδρέα Βγενόπουλου και ειχε αποκαλύψει το ereportaz.

σοφός θέμης
Ο κ. Θέμης Σοφός

Η κα Τσατάνη η οποια στρέφεται και κατά παντός άλλου υπευθύνου κατηγορεί τις εισαγγελείς για τα αδικήματα της ψευδορκίας και της ψευδούς καταμήνυσης. Αξίζει να σημειωθεί οτι στις καταθέσεις τους οι Κύπριες δικαστικές λειτουργοί είχαν επισημάνει ότι μεταξύ Ελλάδος και Κύπρου είχε συμφωνηθεί ο διαχωρισμός των υποθέσεων που αφορούσαν τον επιχειρηματία.


ΔΙΑΒΆΣΤΕ εδώ όλες τις καταθέσεις όπως τις αποκάλυψε το Ereportaz.


Επιπλέον η κα Τσατανη προσέφυγε και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταγγέλλοντας παραβίαση της Αρχής της Δίκαιας Δίκης. Με την προΣφυγή της στρέφεται κατα της προέδρου του Αρείου Πάγου κυρίας Βασιλικής Θάνου, αλλα και ορισμένων μελών της Εξεταστικής Επιτροπής για την συμπεριφορά τους απέναντι της.

Στο μεταξύ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η στάση του υπουργού Δικαιοσύνης, Νικου Παρασκευόπουλου, όπως καταγράφεται στο υπόμνημα που κατέθεσε η κα Τσατάνη στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου.

Σε αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρει οτι ο υπουργός Δικαιοσύνης της επέστρεψε για λόγους «αναρμοδιότητας» την αίτηση εξαίρεσης που είχε καταθέσει σε βάρος της κας Θάνου παρά το γεγονός οτι είναι εκ του Νόμου ο μόνος αρμόδιος να «ελέγξει» την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου.

Ολόκληρη η ανακοίνωση των δικηγόρων της Γ. Τσατανη:

Διαβάστε αναλυτικά εδώΣχόλια