Αποκάλυψη: Έκθετοι Τασία και… υπουργός για Τσατάνη και Αντιτρομοκρατική

Αποκάλυψη: Έκθετοι Τασία και… υπουργός για Τσατάνη και Αντιτρομοκρατική

Του Πέτρου Κουσουλού

Εκτεθειμένη είναι η κυρία Τασία Χριστοδουλοπούλου, πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής που διερευνά τις καταγγελίες της εισαγγελέως Τσατάνη σε βάρος του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

tasia

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της Τετάρτης η συμπαθής πολιτικός πρωταγωνίστησε σε μίνι «επεισόδιο» καθώς, μεταξύ άλλων, ανακάλυψε –μετά από προσωπική έρευνα- ότι η Γ. Τσατάνη δεν προΐσταται σε θέματα τρομοκρατίας και ως εκ τούτου δεν υπήρχε θέμα με την τηλεοπτική κάλυψη της διαδικασίας.

Μάλιστα η κα Χριστοδουλοπούλου, είπε ότι επικοινώνησε με τον υπουργό Δικαιοσύνης (δηλαδή τον κ. Παρασκευόπουλο) ο οποίος φέρεται να την διαβεβαίωσε για το αληθές της «ανακάλυψής» της.

Η πραγματικότητα όμως είναι μάλλον διαφορετική και εκθέτει τόσο την πρόεδρο της Επιτροπής όσο και τον κ. Παρασκευόπουλο, εάν όντως υπήρξε επικοινωνία μαζί του. Γεννά, δε, πολλά ερωτηματικά για τις… ερευνητικές ικανότητες της κυρίας Χριστοδουλοπούλου αλλά και τον τρόπο χειρισμού διαφόρων θεμάτων.

Σε αντίθεση με την έμπειρη πολιτικό το ereportaz έκανε το απλό και αυτονόητο. Έψαξε και βρήκε το επίσημο έγγραφο της εισαγγελίας Εφετών Αθηνών το οποίο καταγράφει τις τοποθετήσεις των εισαγγελικών λειτουργών στα τμήματα και τα γραφεία.

Στο εξασέλιδο έγγραφο που υπογράφεται από τον προϊστάμενο της εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, κ. Ντογιάκο καταγράφεται με σαφήνεια ότι η κα Τσατάνη είναι η αναπληρώτρια διευθύνουσα της εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, αλλά και αρμόδια εισαγγελέας των γνωμοδοτήσεων για τα θέματα τρομοκρατίας!

Δείτε το έγγραφο13487523_1724348577803337_1434992524_n13479338_1124522637568978_1295980215_n13459632_1124526210901954_1666744300_nΕίναι προφανές λοιπόν ότι η πρώην υπεύθυνη για τα θέματα Μετανάστευσης χάθηκε στην μετάφραση καθώς το… ερευνητικό της δαιμόνιο αλλά και η επικοινωνία με τον υπουργό (;) την οδήγησαν όχι μόνο σε λάθος συμπεράσματα αλλά σε σημείο να αμφισβητεί τον ισχυρισμό της εισαγγελέως, πετώντας την μπάλα στους εισαγγελείς που προΐστανται της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας και μπερδεύοντας στην υπόθεση τον κ. Τζαβέλλα!

Ερωτήματα πλέον όμως τίθενται και για τον ίδιο τον κ. Παρασκευόπουλο (εάν όντως πρόκειται για εκείνον και πραγματοποιήθηκε η επικοινωνία που επικαλείται η κα Χριστοδουλοπούλου) καθώς θεωρείται αδιανόητο ο πολιτικός προϊστάμενος του υπουργείου να μην γνωρίζει τις αρμοδιότητες των δικαστικών λειτουργών ή έστω να παραπλανεί. Εκτός εάν και εκείνος χάθηκε στην… μετάφραση από την ερώτηση της συναδέλφου του!

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επόμενη συνεδρίαση ορίστηκε για τις 29 Ιουνίου. 

 

 

Σχόλια