Η Β. Θάνου διορίστηκε άμισθη προϊσταμένη του Νομικού Γραφείου του Μαξίμου!

Η Β. Θάνου διορίστηκε άμισθη προϊσταμένη του Νομικού Γραφείου του Μαξίμου!

  • Απίστευτη πρόκληση από την κυβέρνηση η τοποθέτηση πρώην προέδρου του Αρείου πάγου στο γραφείο του πρωθυπουργού!
  • Έκπληξη προκάλεσε η ανακοίνωση από το Μαξίμου: «Καθήκοντα άμισθης Προϊσταμένης του Νομικού Γραφείου της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού αναλαμβάνει από σήμερα η ε.τ. Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου – Χριστοφίλου»
  • Η πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου Β. Θάνου αποχώρησε από την ενεργό δράση στις 30 Ιουνίου και 10 μέρες μετά τοποθετείται στο πλάι του πρωθυπουργού

Απόφαση- πρόκληση από το Μέγαρο Μαξίμου αποτελεί η τοποθέτηση της μέχρι πρότινος προέδρου του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου – Χριστοφίλου στη θέση άμισθης Προϊσταμένης του Νομικού Γραφείου της Γενικής Γραμματείας δίπλα στο πλευρό του Πρωθυπουργού!

Η συγκεκριμένη απόφαση, αναμένεται να προκαλέσει σάλο με έντονες αντιδράσεις και εξέπληξε τους πάντες καθώς η κ. Θάνου ολοκλήρωσε την θητεία της ως Πρόεδρος του Αρείου Πάγου την 30η Ιουνίου λόγω συμπλήρωσης του ορίου ηλικίας και, μόλις 10 ημέρες αργότερα, τοποθετείται στο Γραφείου του Αλέξη Τσίπρα!

Πάντως, υπενθυμίζεται ότι και στο πρόσφατο παρελθόν η πρώην πρόεδρος, είχε προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων στον δικαστικό και νομικό κόσμο με την επιμονή της να θέσει θέμα παράτασης του ορίου συνταξιοδότησης των ανωτάτων δικαστικών, πέραν του 67ου έτους της ηλικίας τους, αν και αυτό ήταν σε αντίθεση με τις διατάξεις του Συντάγματος.

Η νέα αυτή εξέλιξη, δημιουργεί ομολογουμένως πολλά ερωτήματα γύρω από την κίνηση της κυβέρνησης.

Το δελτίο Τύπου που είδε πριν από λίγο το φως της δημοσιότητας:

Από τους πρώτους που αντέδρασαν ήταν ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος σχολίασε στο twitter την απόφαση ως εξής: «Αναρωτιέμαι αν υπάρχει παρόμοιο προηγούμενο! Ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου πρέπει να είναι υπερκομματικός, εδώ δεν πέρασε εβδομάδα από την λήξη της θητείας της…».

Βιογραφικό


Η κ. Θάνου εισήλθε στο Δικαστικό Σώμα το 1975 και προήχθη σε Πρόεδρο Πρωτοδικών το 1992, σε εφέτη το 1996 και σε Πρόεδρο Εφετών το 2005.
Μετά την προαγωγή της σε Αρεοπαγίτη , από το 2008 μέχρι το 2014 υπηρέτησε στο Δ’ Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου.
Το 2014 προήχθη σε Αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου και προήδρευσε του ίδιου αυτού τμήματος.
Την 1-7-2015 ανέλαβε την Προεδρία του Αρείου Πάγου.
Κατά το χρονικό διάστημα από 27-8 έως 21-9-2015 ανέλαβε τα καθήκοντα της Υπηρεσιακής Πρωθυπουργού και στις 22-9-2015 επανήλθε στη θέση του Προέδρου του Αρείου Πάγου.
Συμμετείχε σε πολλά Ευρωπαϊκά και Διεθνή Συνέδρια, σε θέματα σχετικά με το Δίκαιο και με τη Λειτουργία της Δικαιοσύνης ως εκπρόσωπος του Αρείου Πάγου, του Υπουργείου Δικαιοσύνης και της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.
Εκλέχθηκε Πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) κατά τις δύο τελευταίες θητείες (2012-2014, 2014-2016), ενώ είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΔΕ τα τελευταία δεκαπέντε (15) χρόνια. Επίσης, είναι μέλος της Ένωσης Αστικολόγων & της Ένωσης Δικονομολόγων.
Διδάσκει επί έξι χρόνια στην Εθνική Σχολή Δικαστών (Αστικό Δίκαιο).


Σχόλια