Βίτσας: Δεν υπάρχει περίπτωση υποχρεωτικής στράτευσης στα 18

Βίτσας: Δεν υπάρχει περίπτωση υποχρεωτικής στράτευσης στα 18

Στο θέμα της υποχρεωτικής στράτευσης στα 18, το οποίο επανήλθε στο προσκήνιο τις τελευταίες ημέρες, αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, ο οποίος, προσπαθώντας να διευθετήσει τις οποιεσδήποτε σχετικές φήμες, απέκλεισε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, δηλώντας κατηγορηματικά ότι δεν υφίσταται τέτοιο θέμα.

Αναλυτικότερα, ο κ. Βίτσας, από τη Λάρισα όπου βρέθηκε για τα εγκαίνια της δομής φιλοξενίας προσφύγων στο Κουτσόχερο, τόνισε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει υποχρεωτική στράτευση στα 18» και πρόσθεσε ότι «αυτή την στιγμή προχωράμε ως έχουμε. Το κεντρικό ζήτημα είναι η ανασυγκρότηση των Ενόπλων Δυνάμεων, η οποία κατά πρώτον θέλουμε να πετύχει την μεγαλύτερη αξιοποίηση των δυνατοτήτων σε σχέση με τις απειλές που η έχει η Ελλάδα, και κατά δεύτερον το έμψυχο υλικό που έχουμε να είναι πολλαπλασιαστής δύναμης».

«Οπότε, αν βάζαμε το ζήτημα, πότε πρέπει κάποιος να στρατεύεται, με το ζήτημα του πώς ο αξιωματικός και ο υπαξιωματικός θα πρέπει να έχουν καλύτερες γνώσεις, εγώ θα έβαζα προτεραιότητα στο δεύτερο», επεσήμανε ακόμη σχετικά.Σχόλια