19:35 Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024
eReportaz

Live:

1η Απριλίου, 48 χρόνια πριν: Ο Στίβεν Βόζνιακ και ο Στίβεν Τζόμπς ιδρύουν την Apple

1η Απριλίου, 48 χρόνια πριν: Ο Στίβεν Βόζνιακ και ο Στίβεν Τζόμπς ιδρύουν την Apple

Την επανάσταση στο χώρο της πληροφορικής έφεραν ο Στίβεν Βόζνιακ και ο Στίβεν Τζόμπς ιδρύοντας την Apple Computers, με τη δημιουργία του πρώτου προσωπικού ηλεκτρονικού υπολογιστή «Apple I».

Όταν επέστρεψε ο Στιβ Τζομπς στην Καλιφόρνια το 1974, είχε την ιδέα της εμπορικής εκμετάλλευσης μιας εφεύρεσης του φίλου και συνομηλίκου του Στιβ Βόζνιακ, ο οποίος εργαζόταν στη Hewlett-Packard (HP).

Στη σχέση τους αποτυπωνόταν η πλήρης εφαρ­μογή του κανόνα ότι τα αντίθετα έλκονται.

Κι αυτό, γιατί τον Βόζνιακ από πολύ μικρό το μόνο που τον ενδιέφερε και του γέμιζε τη ζωή ήταν η ενασχόλησή του με τη δημιουργία ηλεκτρονικών μηχανών και συσκευών παντός είδους. Δεν ασχολιόταν με το να εκμεταλλευτεί τις ικανότητές του και αυ­τά που έφτιαχνε. Τον ικανοποιούσε η πρόκληση για τη δημιουργία και την εξέλιξη και μεγαλύτερη πληρωμή από την επιτυχία τής κάθε προσπάθειάς του δεν μπορούσε να φανταστεί.

Συμπληρωματικά, ο Στίβεν Τζομπς ήταν ο ορισμός του χαρι­σματικού μάρκετινγκ μάνατζερ. Το επικοινωνιακό του χάρισμα, σε συνδυασμό με την ιδιοφυΐα του και τις απίστευτες ικανότητες του Βόζνιακ, έφεραν την Apple στην κορυφή και τους δύο τους στη λίστα των πολυεκατομμυριούχων προτού καν συμπληρώσουν τα 30 τους χρόνια ζωής.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας