4:23 Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Αυτός είναι ο άνδρας που συνελήφθη στον Βύρωνα

Αυτός είναι ο άνδρας που συνελήφθη στον Βύρωνα

Ισχυρό τρομοκρατικό χτύπημα με στόχο προσωπικότητες του εφοπλιστικού και επιχειρηματικού χώρου, μεγάλες εταιρείες και τη ΝΔ ετοίμαζε η ομάδα Μαζιώτη όπως προκύπτει από τα στοιχεία που εντόπισε η Αντιτρομοκρατική στην γιάφκα του Βύρωνα.

Όπως επισημαίνουν στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας: «Μετά την όποια απόφαση στο αίτημα του Σάββα Ξηρού για μετατροπή της ποινής του σε κατ’ οίκον κράτηση, θα ακολουθούσε μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων με στόχο εφοπλιστές, βιομηχάνους και εταιρείες στο λιμάνι του Πειραιά», ενώ σημειώνουν ότι κατάφεραν να αποτρέψουν την επίθεση 48 ώρες πριν πραγματοποιηθεί.

Ποιος είναι ο δράστης

Ο 30χρονος άνδρας που συνελήφθη την Τετάρτη μέχρι στιγμής κρατά μια αρνητική στάση προς τις αρχές, αφού ούτε το όνομα του δεν αποκαλύπτει, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι προκειμένου να τον ακινητοποιήσουν για να του πάρουν δακτυλικά αποτυπώματα χρειάστηκαν τουλάχιστον δέκα αστυνομικοί. Ο άγνωστος άνδρας υπολογίζεται ότι είναι μεταξύ 25 με 30 ετών, ιδιαίτερα γεροδεμένος, μιλάει άπταιστα ιταλικά και κατά ορισμένες πληροφορίες τα ελληνικά του είναι σπαστά, ενώ σύμφωνα με άλλες πληροφορίες η αστυνομία εμφανίζεται βέβαιη ότι πρόκειται για Έλληνα υπήκοο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» ο συλληφθείς είχε μπει στο στόχαστρο των Αρχών εδώ και ένα χρόνο, ιδιαίτερα μετά την επίθεση του «Επαναστατικού Αγώνα» με παγιδευμένο αυτοκίνητο έξω από την Τράπεζα της Ελλάδας στην οδό Αμερικής, στις 10 Απριλίου 2014.

Η αστυνομία έχει την κατοχή της ενδείξεις ότι ο άνδρας που συνέλαβαν αποτελεί ενεργό μέλος της ομάδας τουΝίκου Μαζιώτη, όμως δεν είχαν κανένα στοιχείο για την ταυτότητα του.

Όπως εκτιμούν αξιωματικοί της ΕΛΑΣ ο εν λόγω νεαρός είχε συμμετάσχει στη βομβιστική επίθεση του «Επαναστατικού Αγώνα» στην Τράπεζα της Ελλάδος, ενώ υπάρχουν ενδείξεις για συμμετοχή του στις ενέργειες της «Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών» εναντίον των γραφείων της ΝΔ και στην οικία του Γερμανού πρέσβη. Ωστόσο, από τα αποτυπώματα που ελήφθησαν δεν προκύπτει ότι έχει απασχολήσει ποτέ τις αρχές.

Η αστυνομία πρόκειται να δώσει στη δημοσιότητα τη φωτογραφία του, έτσι ώστε να γίνουν γνωστά τα στοιχεία του και όπως εκτιμά ο 30χρονος δεν μιλάει, καθώς θέλει να δώσει χρόνο στους συνεργούς του να εξαφανίσουν στοιχεία.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει

Ποινική δίωξη για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και άλλες κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος άσκησε σε βάρος του νεαρού ο Εισαγγελέας Εφετών. Την Κυριακή αναμένεται να παρουσιαστεί ενώπιον ανακριτή, καθώς έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί. Ο συλληφθείς ζήτησε να αναλάβει την υπόθεσή του η δικηγόρος Ιωάννα Κούρτοβικ, η οποία αποδέχτηκε το αίτημά του, αφού του μίλησε στο τηλέφωνο.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

      

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας