6:28 Δευτέρα 13 Μαΐου 2024
eReportaz

Live:

Θρήνος σε Πάτρα και Βόλο (φωτο-video)

Θρήνος σε Πάτρα και Βόλο (φωτο-video)

Στερνό αντίο για του αδικοχαμένους οπλίτες

Σε βαθύ πένθος βυθίστηκε ο Βόλος,η Πάτρα, η Κέρκυρα και οι Σέρρες καθώς πρίν απο λίγο κηδέυτηκαν οι αδικοχαμενοι πεζοναύτες.Συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι συγκεντρώθηκαν σήμερα για να τους πουν το τελευταίο αντίο. Οι τρεις πεζοναύτες σκοτώθηκαν χθές όταν έσκασε το βλήμα του όλμου μέσα στον πυροσωλήνα κατά τη διάρκεια άσκησης.

Οι δύο επαγγελματίες οπλίτες λοχίας Γιώργος Ορφανίδης και λοχίας Αναστάσιος Μεζάλας, κηδευτικαν στον Βόλο, στο Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Νικολάου. Στην κηδεία παρεβρέθηκαν ο αρχηγός ΓΕΣ Χρήστος Μαναωλάς, ο δήμαρχος του Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, και οι βουλευτές των ΑΝΕΛ, Μαριάννα Χρυσοβελόνη και Τέρενς Κουίκ καθώς ο πατέρας ενός εκ των δύο οπλιτών ήταν στέλεχος του κόμματος.

Κηδεία Βόλος 1

Η εξόδιος ακολουθία για τον 19χρονο οπλίτη Φώτη Ανδρικόπουλο τελέστηκε στον ιερό ναό του Αγίου Αθανασίου στην Πάτρα παρουσία του πρώτου υπαρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού. Η σορός του άτυχου νέου μεταφέρθηκε με αεροσκάφος, τύπου C-27, από το στρατιωτικό αεροδρόμιο Λάρισας στον Άραξο και στη συνέχεια οδικώς στο Πετρωτό. Και στους δύο ναούς έχουν μεταφερθεί τιμητικά αγήματα για να αποδώσουν τιμές, ενώ τα προαύλια έχουν γεμίσει με στεφάνια. Παράλληλα, στα τρία θύματα του δυστυχήματος θα απονεμηθεί Μετάλλιο Εξόχου Πράξεως από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας. Παράλληλα ο Δημήτρης Αβραμόπουλοςκύρηξε Τριήμερο πένθος στις ένοπλες δυνάμεις.

Όπως έγινε γνωστό, οι δύο επαγγελματίες οπλίτες ζούσαν με τις οικογένειές τους στον Βόλο. Ο Γιώργος Ορφανίδης καταγόταν από τις Σέρρες, ήταν παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών, ηλικίας δυόμισι και τεσσεράμισι ετών.

Kideia patra 2

Kideia Patra 1

Ο Αναστάσιος Μεζάλας, ο οποίος είχε μεγαλώσει στον Βύρωνα, ήταν παντρεμένος και πατέρας ενός αγοριού μόλις εννέα μηνών. Η σύζυγός του, επίσης στρατιωτικός, υπηρετούσε στο ίδιο τάγμα.

Αξίζει να σημειώσουμε οτι από εχθές το μεσημέρι οι πραγματογνώμονες που έχουν αναλάβει την ένορκη διοικητική εξέταση, προσπαθούν να συλλέξουν όσα περισσότερα θραύσματα από το βλήματα και τον πυροσωλήνα μπορούν ώστε να ελέγξουν την ποιότητα των υλικών και να απαντήσουν στο τι πήγε στραβά και προκλήθηκε η τραγωδία.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

     

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας