23:37 Δευτέρα 13 Μαΐου 2024
eReportaz

Live:

Σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών για εκλογές ζήτησε ο Τσίπρας

Σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών για εκλογές ζήτησε ο Τσίπρας

Το αίτημα για διεξαγωγή εκλογών επανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. «Η Δημοκρατία δεν είναι κίνδυνος», τόνισε ο κ. Τσίπρας υπαινισσόμενος τις πρόωρες εκλογές και πρόσθεσε: ο ελληνικός λαός «να κρίνει ποιο από τα δύο μονοπάτια είνα αυτό που θα μας οδηγήσει στην έξοδο».

Από την πλευρά του ο Κάρολος Παπούλιας υπερθεμάτισε με την παρατήρηση του συνομιλητή του ότι η κατάσταση είναι κρίσιμη και κάλεσε εμμέσως τον κ. Τσίπρα να επιδείξει διάθεση συναίνεσης για να αντιμετωπιστούν τα οικονομικά και τα εθνικά θέματα που όπως είπε αναφερόμενος στην κρίση με την Τουρκία για το φυσικό αέριο της Κύπρου «βρίσκονται σε μια κρίσιμη στιγμή».

«Οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να αντιμετωπίσουν από κοινού τα προβλήματα αυτά και ότι πρέπει να υπάρξει ένα μίνιμουμ πολιτικής συναίνεσης. Και όλα τα άλλα θα τα βρούμε. Εάν υπάρξει αυτό που εγώ θεωρώ πολύ σημαντικό, την πολιτική συναίνεση και την ενότητα του πολιτικού κόσμου για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτά τα πολύ σοβαρά θέματα, νομίζω ότι όλα τα άλλα θα τα βρούμε», επισήμανε εμφατικά ο κ. Παπούλιας, παροτρύνοντας και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να συμβάλει ώστε να επιτευχθεί πολιτική συναίνεση.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας