11:14 Παρασκευή 10 Μαΐου 2024
eReportaz

Live:

Ο χειρουργός με τα «μαύρα» και ο τραπεζίτης Σκρουτζ

Ο χειρουργός με τα «μαύρα» και ο τραπεζίτης Σκρουτζ

Μπορεί μισθωτοί του διωτικού τομέα,ελεύθεροι επαγγελματίες και μικρομεσαίοι να νοιώθουν στο “πετσί ” τους την φοροκαταγίδια,είτε με
τους άμεσους και έμμεσους φόρους ,είτε με τους έξτρα φόρους σε ακίνητα ώστόσο κάποιοι φορολογούμενοι εξακολουθούν να διάγουν πολυτελή βίο έχοντας πετύχει χρόνια τώρα να κινούνται εκτος της νόμιμης
οικονομίας είτε φοραδιαφεύγοντας είτε φοροαποφεύγοντας.

Γιατρός με εκατομμύρια και…αντίκες

Γιατρός Φακελάκι

Το ΣΔΟΕ εντόπισε χειρούργο στην Αθήνα να έχει αποκρύψει όχι κάμποσες χιλιάδες ευρώ αλλά πάνω απο 5 εκ.ευρώ. Ανοίγοντας τους τραπεζικούς του λογαριασμούς οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ δεν πίστευαν στα μάτια τους..Εκτός απο την τεράστια περιουσία σε ακίνητα,αντίκες και πολυτελή Ι.Χ οι καταθέσεις του ξεπερνούσαν τα 5 εκ.ευρώ.

Οπως διαπιστώθηκε,μετά απο διασταύρωση με τις φορολογικές του δηλώσεις των τελευταίων ετών,και τα 5 εκ.ευρώ αποτελούσαν “μαύρα” και αδήλωτα στην εφορία εισοδήματα. Στέλεχος του ΣΔΟΕ μας έλεγε οτι για κάθε εγχείρηση θα πρέπει να λάμβανε απο 2.000-5.000 “μαύρα” απο τους συγγενείς των ασθενών που χειρουργούσε ,για να συγκεντρωθεί αυτό το ποσό…Επίσης πέντε δικηγόροι βρέθηκαν να έχουν κάνει αδικαιολόγητη προσαύξηση περιουσίας καθώς όταν κλήθηκαν να αιτιολογήσουν τα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που βρέθηκαν στους λογαριασμούς τους η απάντηση που έδωσαν είναι οτι κάποιοι τους τα έβαλαν εν αγνοία τους.

Ο τραπεζικός με το 1 εκ ευρώ

Χρήματα

Αλλη χαρακτηριστική περίπτωση αδικαιολόγητου πλουτισμού αφορά ένα συνταξιούχο τραπεζικό πρώην υποδιευθυντή τραπεζικού καταστήματος που βρέθηκε με 1 εκ.ευρώ “ζεστό”στον τραπεζικό του λογαριασμό.

Στέλεχος του ΣΔΟΕ  είπε στο ereportaz ότι ενδεχομένως τα χρήματα αυτά να οφείλονται σε προμήθειες που λάμβανε ο πρών διευθυντής απο δάνεια που χορηγούσε μεσω της τράπεζας σε ιδιώτες και επιχειρήσεις η ακόμη και απο τοκογλυφία.

Πάντως ο ίδιος δεν μπόρεσε να δώσει στο ΣΔΟΕ μια πειστική εξήγηση απο που προέρχονται τα χρήματα αυτά..Όλοι τους,γιατροί,δικηγόροι και τραπεζικός υπάλληλος καλούνται τώρα να υποβάλλουν συμπληρωματικές φορολογικές δηλώσεις και φυσικά τα αδήλωτα ποσά που εντοπίστηκαν θα φορολογηθούν με συντελεστή 42 % συν πρόστιμα και προσαυξήσεις.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας