2:47 Πέμπτη 9 Μαΐου 2024
eReportaz

Live:

Μαρτυρία - σοκ από το μακελειό στο Μικρολίμανο (φωτο - video)

Μαρτυρία - σοκ από το μακελειό στο Μικρολίμανο (φωτο - video)

Ρεπορτάζ Γιώργος Λαιμός, Δημήτρης Πανόπουλος

Άγριες σκηνές εκτυλίχθηκαν στις 4:15 τα ξημερώματα του Σαββάτου, στην Ακτή Δηλαβέρη 13, στο Μικρολίμανο, όταν, ένας θαμώνας του μαγαζιού, σύμφωνα με την Αστυνομία,  βγήκε έξω από τον χώρο του καταστήματος κι άρχισε να πυροβολεί εναντίον των υπόλοιπων θαμώνων.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες ο αριθμός των τραυματιών ανέρχεται στους έντεκα. Επτά από τα θύματα του παρανοϊκού δράστη έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο Αττικόν και οι υπόλοιποι τέσσερις νοσηλεύονται στον Ευαγγελισμό. Οι εννέα από αυτούς βρίσκονται σε πολύ σοβαρή κατάσταση.  Σύμφωνα με πληροφορίες του ereportaz ο δράστης βγήκε έξω από το κατάστημα, για άγνωστο λόγο και φώναξε «τώρα θα χυθεί αίμα» και άρχισε να πυροβολεί. Μάλιστα ο φωτογράφος που διαθέτει το κατάστημα έχει τραβήξει καρέ-καρέ υλικό ντοκουμέντο από την ώρα που ο δράστης «γάζωνε» το μαγαζί. 

Ανάμεσα στους ένδεκα τραυματίες από την επίθεση είναι και η γυναίκα που τον συνόδευε, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.

Δεν έχει διευκρινιστεί ωστόσο ακόμη, εάν η γυναίκα στο πλευρό του δράστη, είναι μεταξύ των τριών τραυματιών η κατάσταση των οποίων κρίνεται σοβαρή.

Μαρτυρία: «Μύριζε μπαρούτι όλο το μαγαζί. Είχε παντού αίματα»

Τις στιγμές τρόμου που έζησε ένας θαμώνας του μαγαζιού περιέγραψε στο ereportaz.gr. «Ήμασταν μεγάλη παρέα. 10 άτομα περίπου. Είχε ανάψει το κέφι όταν ξαφνικά ακούσαμε πυροβολισμούς. Κάποιος φώναζε «κάτω, κάτω». Πέσαμε όλοι κάτω. Πέφτανε βροχή τα γυαλιά πάνω μας. Δεν κουνιόμασταν καθόλου. Η κοπέλα μου δίπλα μου έκλαιγε και της ζήτησα να μην κάνει φασαρία για να μην έρθει προς το μέρος μας αυτός που πυροβολούσε. Κάποια στιγμή οι πυροβολισμοί σταμάτησαν για μερικά δευτερόλεπτα και μετά άρχισαν πάλι. Μετά από λίγο σταμάτησε και έφυγε. Μύριζε μπαρούτι όλο το μαγαζί. Είχε παντού αίματα και γυαλιά.

Αυτός βγήκε έξω και πήρε ταξί. Μία κοπέλα από την παρέα μου χτυπήθηκε στο πόδι. Στον μηρό. Το τραύμα ήταν διαμπερές. Έβγαλα το πουκάμισο μου και της έδεσα το πόδι για να σταματήσει λίγο η αιμορραγία.  Έχει πάει στον Ευαγγελισμό και περιμένει να χειρουργηθεί.

Ένας άλλος είχε χτυπηθεί στον ώμο. Ήταν στο πάτωμα και είχε πάθει υποθερμία. Του είχαν βάλει 4-5 μπουφάν πάνω του.

Ένα παλικάρι 22 χρονών είναι σοβαρά στο Ωνάσειο. Τον βρήκε στον πνεύμονα η σφαίρα. Ήταν ο πρώτος που πήρε το ΕΚΑΒ»

ΜΙΚΡΟΛΙΜΑΝΟ  ΝΥΧΤΕΡΙΝΟ ΚΕΝΤΡΟ  ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΙ

ΜΙΚΡΟΛΙΜΑΝΟ  ΝΥΧΤΕΡΙΝΟ ΚΕΝΤΡΟ  ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΙ

ΜΙΚΡΟΛΙΜΑΝΟ  ΝΥΧΤΕΡΙΝΟ ΚΕΝΤΡΟ  ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΙ

Στο σημείο έφτασαν 2 κινητές μονάδες του ΕΚΑΒ με γιατρό για να παρέχουν τις πρώτες βοήθειες και 4 ασθενοφόρα, τα οποία μετέφεραν τους τραυματίες στον Ευαγγελισμό και το Αττικό Νοσοκομείο.

Η κινητοποίηση της Αστυνομίας είναι μεγάλη, καθώς γνωρίζουν από φωτογραφικό υλικό και από τις κάμερες ασφαλείας του μαγαζιού ποιο είναι τον δράστη

Πηγές αναφέρουν πως οι κάλυκες από το περιστατικό στον Πειραιά θα μεταφερθούν στο εγκληματολογικό για να διαπιστωθεί αν είναι από το ίδιο όπλο που είχε χρησιμοποιηθεί και στο περιστατικό της πλατείας Βάθης.

Δείτε το βίντεο από το protothema.gr με την στιγμή που ήρθαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ:

Το περιστατικό στην πλατεία Βάθης

dolofonia plateia vathis

Ένας άνδρας έχασε τη ζωή του και μία γυναίκα τραυματίστηκε σε ένοπλη επίθεση που σημειώθηκε  σε καφενείο, στη συμβολή των οδών Χίου και Κρήτης, στην περιοχή της πλατείας Βάθη.

Ένα τζιπ με φιμέ τζάμια στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα σταμάτησε μπροστά στο καφενείο -το οποίο ανήκει σε αλλοδαπό υπήκοο Αλβανίας- και ο συνοδηγός «γάζωσε» με πυροβόλο όπλο -πιθανότατα καλάσνικοφ- το κατάστημα μέσα στο οποίο βρίσκονταν επτά θαμώνες.

Από τις σφαίρες έπεσε νεκρός ένας 44χρονος Έλληνας ο οποίος βρισκόταν έξω από την πόρτα του καφενείου, ενώ τραυματίστηκε μια αλλοδαπή, αλβανικής υπηκοότητας, που ήταν δίπλα του και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας.

Οι δράστες ανέπτυξαν ταχύτητα και εξαφανίστηκαν. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών, ωστόσο τα κίνητρα παραμένουν άγνωστα και πιθανολογείται ότι θα διευκρινιστούν όταν εξακριβωθούν τα στοιχεία του θύματος, που πιστεύεται ότι ήταν και ο στόχος.

Διαβάστε επίσης:

Αυτός είναι ο πιστολέρο που σκόρπισε τον τρόμο στο Μικρολίμανο

 

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

      

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας