22:02 Σάββατο 27 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Βρέχει παραιτήσεις...μυρίζει πρόωρες εκλογές

Βρέχει παραιτήσεις...μυρίζει πρόωρες εκλογές

Μπαράζ παραιτήσεων από γενικούς γραμματείς της κυβέρνησης αλλά και Προέδρων Δημόσιων Οργανισμών φέρνουν οι ενδεχόμενες επικείμενες πρόωρες εκλογές…ώστε να πολιτευτούν. Την ώρα που βρίσκεται στο «κόκκινο» το πολιτικό θερμόμετρο  και όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά αναφορικά με το θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας ή της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, κυβερνητικοί παράγοντες και γενικοί γραμματείς υπουργείων υποβάλουν τις παραιτήσεις τους προκειμένου να μπορέσουν να είναι υποψήφιοι βουλευτές.

Οι πρώτες παραιτήσεις στον χώρο της Υγείας

Dimitrios-Papagiannidis

Την παραίτησή του υπέβαλε χθες, Δευτέρα, στον υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδη ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Δημήτρης Παπαγιαννίδης προκειμένου να πολιτευτεί σε πιθανές επερχόμενες εθνικές εκλογές.

Ο κ. Παπαγιαννίδης εξέδωσε ανακοίνωση η οποία αναρτήθηκε στο ειδησεογραφικό site της Λέσβου www.lesvosnews.net.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: «Σας ενημερώνω ότι υπέβαλα την παραίτησή μου από τη θέση του Προέδρου του ΕΚΑΒ σύμφωνα με τα προβλεπόμενα για να πολιτευτώ στο νομό Λέσβου».

katrinis

Παράλληλα την παραίτησή του υπέβαλε το μεσημέρι της Δευτέρας ο πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ Μιχάλης Κατρίνης, η οποία έγινε δεκτή από τον υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδη. Ο κ. Κατρίνης παραιτήθηκε για να μπορέσει να είναι υποψήφιος βουλευτής σε περίπτωση προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές, αν δεν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο κ. Κατρίνης παρέμεινε στη θέση του προέδρου του ΟΚΑΝΑ για οκτώ μήνες, ενώ στο παρελθόν είχε εκλεγεί βουλευτής Ηλείας με το ΠΑΣΟΚ.

Τις επόμενες ημέρες, αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες, αναμένεται να παραιτηθεί και ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) Δημήτρης Λιντζέρης προκειμένου να είναι υποψήφιος στις επόμενες εθνικές εκλογές. Επιπλέον, σήμερα υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων του υπουργείου Εργασίας κ. Παναγιώτης Κοκκόρης, όπως και η γενική γραμματέας Πρόνοιας Έφη Μπέκου, αλλά και ο υποδιοικητής του ΙΚΑ Κωνσταντίνος Παπαθανασίου.

Υπουργείο Δικαιοσύνης

Tsigris

Άρωμα εκλογών στην παραίτηση του Γενικού Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής, του υπουργείου Δικαιοσύνης, Άγγελου Τσιγκρή, ο οποίος υπέβαλε την παραίτηση του, προκειμένου να πολιτευτεί στις εκλογές.

Στην επιστολή του προς τον Χαράλαμπο Αθανασίου, ο Γενικός Γραμματέας, αναφέρει: «…σας υποβάλλω την παραίτησή μου προκειμένου να συμμετέχω ως υποψήφιος βουλευτής στις επόμενες Εθνικές Εκλογές στο Νομό Αχαΐας και για να τηρηθεί η συνταγματική προθεσμία του άρθρου 56 παρ. 3ε, που θεσπίζει κώλυμα εκλογιμότητας σε όσους γενικούς γραμματείς υπουργείων δεν έχουν παραιτηθεί δεκαοκτώ (18) μήνες πριν την ολοκλήρωση της τετραετίας, δηλαδή πριν την 17ηΔεκεμβρίου. Σας ευχαριστώ θερμά για την εμπιστοσύνη σας».

Παραίτηση και από τον γενικό γραμματέα Δημοσίων Εργων

Simopoulos

Την παραίτησή υπέβαλε σήμερα ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εργων Στράτος Σιμόπουλος. Και σε αυτήν την περίπτωση οι λόγοι της παραίτησης του κ. Σιμόπουλου δεν είναι άλλοι από την πρόθεσή του να θέσει υποψηφιότητά σε επικείμενες βουλευτικές εκλογές, όποτε κι αν αυτές διεξαχθούν.

Παρελθόν και ο Τόλκας από το Ανάπτυξης

Και ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας -δεν πρόλαβε να παραλάβει το χαρτοφυλάκιο του- και αποδέχτηκε την παραίτηση του Αγγελου Τόλκα από τη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του Εθνικού Συστήματος Υποδομών Ποιότητας (ΕΣΥΠ).

Μέχρι αύριο προθεσμία για όποιον θέλει να παραιτηθεί

Υπενθυμίζεται πως για να συμμετέχει κάποιος ως υποψήφιος βουλευτής στις Εθνικές Εκλογές θα πρέπει να τηρηθεί η συνταγματική προθεσμία του άρθρου 56 παρ. 3ε, που θεσπίζει κώλυμα εκλογιμότητας σε όσους γενικούς γραμματείς υπουργείων δεν έχουν παραιτηθεί δεκαοκτώ (18) μήνες πριν την ολοκλήρωση της τετραετίας, δηλαδή πριν την 17ηΔεκεμβρίου.

 Διαβάστε επίσης:

Παραιτήθηκε ο γγ Εμπορίου για να πολιτευτεί

Παραιτήθηκε και η γ.γ Αθλητισμού Κυριακή Γιαννακίδου

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας