16:27 Σάββατο 27 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Σαμαράς: Μπορούμε να διευρύνουμε το κυβερνητικό σχήμα με τη συμμετοχή άλλων προσώπων (video)

Σαμαράς: Μπορούμε να διευρύνουμε το κυβερνητικό σχήμα με τη συμμετοχή άλλων προσώπων (video)

Κάλεσμα προς όλους τους βουλευτές για συναίνεση στην επιλογή του Σταύρου Δήμα για την προεδρική εκλογή έκανε ο Αντώνης Σαμαράς στο διάγγελμά του το πρωί της Κυριακής, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας.

«Προσδοκώ στη στήριξη όλων των βουλευτών ώστε σύντομα η Ελλάδα να έχει το νέο Σύνταγμα που χρειάζεται», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός καλώντας τους «να ακούσουν τη φωνή της συνείδησης τους, του εθνικού συμφέροντος και της κοινής λογικής».

Μίλησε δε για δυνατότητα διεύρυνσης του πολιτικού σχήματος μετά την προεδρική εκλογή με πολιτικές δυνάμεις που στηρίζουν την ευρωπαϊκή επιλογή.

«Μπορούμε να διευρύνουμε το εκλογικό σχήμα με τη συμμετοχή και άλλων προσώπων ώστε η επόμενη φάση να μας βρει πιο ενωμένους», ήταν οι σαφείς δηλώσεις του.

«Είναι εξαιρετικά σημαντικό να διαπραγματευτούμε για την επόμενη ημέρα μετά το τέλος του μνημονίου», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός δεν άφησε ασχολίαστη την υπόθεση περί χρηματισμού βουλευτών με αποκορύφωμα τον σάλο που προκλήθηκε με την υπόθεση Χαϊκάλη.

«Πρέπει να τερματιστεί η πολιτική αβεβαιότητα. Δεν μπορούμε να βαλτώνουμε σε μια μόνιμη προεκλογική περίοδο», δήλωσε και χαρακτήρισε αστήρικτο το σενάριο περί χρηματισμού βουλευτών.

Ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε δριμύ κατηγορώ στον Αλέξη Τσίπρα και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας πως «είναι πρωταγωνιστές στις  κατηγορίες που μας επιρρίπτουν», υπενθυμίζοντας τα λόγια του κ. Τσίπρα και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ αργότερα πως «όποιος βουλευτής ψηφίσει υπέρ θα είναι  εξαγορασμένος».

Το σαφές μήνυμα που έστειλε ήταν ότι «οι βουλευτές δεν υποκύπτουν. Ο φόβος και η τρομοκρατία δεν πρέπει να περάσουν», κρίνοντας απαραίτητη τη συναίνεση ώστε «η επόμενη ημέρα να βρει την πατρίδα ενωμένη και την οικονομία αξιόπιστη και θωρακισμένη μέσα στην Ευρώπη».

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

      

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας