2:52 Σάββατο 27 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Οι «συμμαχίες» για τον ΠτΔ εν όψει της δεύτερης ψηφοφορίας

Οι «συμμαχίες» για τον ΠτΔ εν όψει της δεύτερης ψηφοφορίας

Μπορεί η πρόταση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, για στήριξη του Σταύρου Δήμα, να απορρίφθηκε με έμφαση από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ωστόσο, υπάρχουν δέκα βουλευτές, που όλα δείχνουν ότι θα ακολουθήσουν την δική τους γραμμή.

Τρεις από αυτούς, παρουσιάζονται θετικοί, έξι δείχνουν να μετακινούνται από το «παρών» της προηγούμενης ψηφοφορίας υπέρ της υποψηφιότητας του Σταύρου Δήμα, ενώ ένας εξ’ αυτών θα είναι θετικός υπό την προϋπόθεση συναίνεσης και του ΣΥΡΙΖΑ.

Σημειώνεται, ότι οι περισσότεροι είναι ανεξάρτητοι βουλευτές, ενώ μερικοί προέρχονται από την ΔΗΜΑΡ. Έτσι, δεν αποκλείεται, στην δεύτερη ψηφοφορία της Τρίτης, ο αριθμός των βουλευτών που θα ψηφίσουν τον Σταύρο Δήμα να διευρυνθεί, γεγονός που φέρνει χαμόγελα στην κυβέρνηση.

Είναι ήδη γνωστό ότι ο Βασίλης Οικονόμου και ο Γιάννης Κουράκος, ανταποκρίθηκαν θετικά στην ομιλία Σαμαρά και εκτός απροόπτου, θα κατευθυνθούν προς τον Σταύρο Δήμα. Ο Κώστας Γιοβανόπουλος από την πλευρά του, δήλωσε ότι ακόμα σκέφτεται τα όσα είπε νωρίτερα ο πρωθυπουργός και το επόμενο διάστημα θα διαμορφώσει την άποψή του.

Παράλληλα, με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, την μεταπήδηση από το «παρών» στο «Σταύρος Δήμας» θα κάνουν έξι βουλευτές και πρόκειται για τους Βασίλη Καπερνάρο, Παναγιώτη Μελά, Γιώργο Κασαπίδη, Μίκα Ιατρίδη, Νίκο Τσούκαλη και Θωμά Ψύρρα. Όσον αφορά τον Πέτρο Τατσόπουλο, σε ανάρτησή του στο facebook, θεωρεί οτι οι πρόταση του κ. Σαμαρά ήταν ενωτική, παρόλα αυτά, εμμένει στην αρχική του θέση που λέει ότι θα ψηφίσει για Σταύρο Δήμα, μόνο όταν ο ΣΥΡΙΖΑ αλλάξει στάση στο θέμα.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

      

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας