7:37 Παρασκευή 10 Μαΐου 2024
eReportaz

Live:

Ιωάννης Σακκάς: Από την έδρα του δικαστηρίου στα έδρανα (;) του Κοινοβουλίου

Ιωάννης Σακκάς: Από την έδρα του δικαστηρίου στα έδρανα (;) του Κοινοβουλίου

Στο ψηφοδέλτιο των ΑΝΕΛ έχει ενταχθεί ο πρώην εισαγγελέας κ. Ιωάννης Σακκάς και είναι υποψήφιος στην Β’ περιφέρεια Αθηνών.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ .Σακκάς είχε παραιτηθεί από το Δικαστικό Σώμα το 2011, καταγγέλλοντας δημοσίως παραγραφές κακουργημάτων υπουργών. Επίσης ο κ. Σακκάς είχε «κατέβει» στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014 ως υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων.

Συνέντευξη που παραχώρησε στο ereportaz.gr ο υποψήφιος των ΑΝΕΛ, Ιωάννης Σακκάς

sakkas φωτο karta_001

1) Για ποιο λόγο αποφασίσατε να είστε υποψήφιος βουλευτής στις 25-1-2015;

Οι εκλογές αυτές είναι οι πιο κρίσιμες από το 1975 και μετά. Η πολιτική τάξη (πρωθυπουργοί-υπουργοί- βουλευτές) που διοίκησαν την πατρίδα μας εν γνώσει τους την οδήγησαν στην καταστροφή. Με το τρίτο μνημόνιο που ψήφισε η Βουλή συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, το κακό τρίτωσε και το εύρος της πολιτικής διαπλοκής αποκαλύφθηκε. Το νομικό χάος, το κοινωνικό χάος και το οικονομικό χάος που παρήγαγε η Βουλή με τους εκάστοτε βουλευτές πλειοψηφίας δεν με άφηναν σε ησυχία Η Βουλή που θα προκύψει από τις εκλογές α) πρέπει να εκλέξει Πρόεδρο Δημοκρατίας  ως ρυθμιστή του Πολιτεύματος και β) να νομοθετήσει νόμους αποκατάστασης-επανόρθωσης των συνταγματικών δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας των Ελλήνων ώστε η Ελληνική Κοινωνία να κρατηθεί ζωντανή. Έτσι είναι ιερή υποχρέωση για μένα να συμμετάσχω στις Βουλευτικές Εκλογές για να επηρεάσω την κατεύθυνση της νομοθετικής λειτουργίας υπέρ των συνταγματικών  ατομικών και συλλογικών δικαιωμάτων μας ως ισότιμων ευρωπαίων πολιτών. Η σύνθεση της πλειοψηφίας της Βουλής πρέπει να αλλάξει και να στελεχωθεί από ανεξάρτητους Έλληνες και όχι υποτελείς, καρεκλοκένταυρους συντεχνίτες σε μαντρί που ψηφίζουν νόμους καθ’ υπόδειξη και καθ’ υπαγόρευση.

 2) Γιατί επιλέξατε να πολιτευτείτε με τους ΑΝΕΛ και όχι κάποιο άλλο κόμμα που έστω δημοσκοπικά μπορεί να εμφανίζεται πιο υψηλά;

Το κριτήριο μου δεν ήταν να επιλέξω ένα κόμμα με υψηλό δημοσκοπικό ποσοστό ώστε να εξασφαλίσω θέση βουλευτή. Κύριο κριτήριό μου είναι η επιλογή πολιτικών απόψεων και κατευθύνσεων ενός κόμματος ως πολιτικού φορέα που έχουν  σταθερή  συνταγματική δυναμική να εξυπηρετούν ισορροπημένα την άσκηση εθνικής κυριαρχίας δια μέσου των λειτουργιών της πολιτείας και πρωτίστως της νομοθετικής λειτουργίας της Βουλής. Το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων μετά τη διαφυγή βουλευτών, ξεκαθάρισε το πολιτικό του τοπίο πάνω στη σταθερή θέληση για άσκηση της εθνικής κυριαρχίας δια μέσου της Βουλής. Διακρίνω υπό τις τωρινές περιστάσεις ότι ο πολιτικός φορέας των ΑΝ. ΕΛ.  μπορεί να βοηθήσει άριστα την Ελληνική Κοινωνία κρατώντας σταθερή θέση στην άσκηση εθνικής κυριαρχίας δια μέσου νέας υγιούς πλειοψηφίας της Βουλής. Αυτός ήταν ο κύριος λόγος συνεργασίας με τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

3) Θα μπουν οι ΑΝΕΛ στην Βουλή;

Βεβαίως και θα μπουν. Το ξεκαθάρισμα του κόμματος νωρίς όπως έγινε με τη διαφυγή βουλευτών του, κατά την εκτίμησή μου μπορεί μεν να φάνηκε αρχικώς ως μειονέκτημα, ήδη όμως παρουσιάζει γνήσια δυναμική συσπείρωση  πραγματικά Ανεξάρτητων Ελλήνων και όχι Ελλήνων που σύρονται ως κυμαινόμενη εκλογική δύναμη.

4) Με βάση τις δημοσκοπήσεις είναι πολύ πιθανόν να βρεθείτε κοντά να συγκυβερνήσετε με το ΣΥΡΙΖΑ. Ποια είναι η θέση σας και ποιες είναι οι κόκκινες γραμμές που θέτετε;

Η θέση μου είναι ότι όλοι οι αντιμνημονιακοί Έλληνες, οφείλουν να ενωθούν και να παρουσιάσουν κοινό μέτωπο-οχυρό στη προστασία των συνταγματικών ατομικών και κοινωνικών-συλλογικών δικαιωμάτων των Ελλήνων πολιτών έναντι της καταστρεπτικής πολιτικής των μνημονιακών, που αναφέρονται υποκριτικά σε αδικίες που έγιναν γενικώς αλλά δεν τολμούν να πουν ότι είναι οι δράστες-εγκληματίες των αδικιών σε βάρος της πλειοψηφίας των πολιτών.

Οι γραμμές που θέτω είναι: Το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής να μην ανακατεύεται στα εσωτερικά της Θράκης και των Ελλήνων πολιτών. Η ελληνική πολιτική δεν μπορεί να είναι υποτακτική και ενδοτική, πχ στο σφετερισμό του ονόματος της Μακεδονίας από τους σλάβους, στο αυτοκυρίαρχο της Κύπρου, στη προστασία του Αιγαίου, στην ανακήρυξη της ΑΟΖ Απαιτείται συστηματική προστασία του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας,  ελληνοκεντρική παιδεία, και προστασία της ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας. Απαιτείται λογική φορολογία και κατάργηση μνημονιακών φόρων.

5)Ποια είναι η θέση σας για το δημόσιο χρέος;

Το δημόσιο χρέος ως μη βίώσιμο σημαίνει μη βιώσιμος λαός. Συνεπώς πρέπει να μειωθεί ώστε να γίνει διαχειρίσιμο.  Δημιουργήθηκε συνειδητά από τους έλληνες πολιτικούς (πρωθυπουργούς, υπουργούς και βουλευτές πλειοψηφίας). Αυτοί το δημιούργησαν, αυτοί να πληρώσουν τη ζημία που προκάλεσαν  αλληλέγγυα και εις ολόκληρον.

Ποιος είναι ο Ιωάννης Σακκάς – Σύντομο βιογραφικό

Ο Ιωάννης Σακκάς, παραιτηθείς Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών, γεννήθηκε στο Αγρίνιο το 1959. Οι γονείς του Κωνσταντίνος και Μαρία ήταν φτωχοί αγρότες και με τα πέντε αδέλφια του ασχολούντο με γεωργικές εργασίες στο Παναιτώλιο Αιτ/νίας.. Είναι πτυχιούχος α) του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης και β) του Τμήματος της Νομικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στο στρατό ξηράς. Εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα και το 1987 μετά από εξετάσεις διορίστηκε δικαστικός γραμματέας στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών. Το 1995 μετά από εξετάσεις στον Άρειο Πάγο διορίστηκε Δικαστικός Πάρεδρος στο Πρωτοδικείο Αθηνών (Τμήμα Ενοχικού Δικαίου). Μετατάχθηκε στον Εισαγγελικό Κλάδο, τοποθετηθείς ως Εισαγγελικός Πάρεδρος στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηγουμενίτσας. Ως Αντεισαγγελέας Πρωτοδικών υπηρέτησε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Ως Εισαγγελέας Πρωτοδικών υπηρέτησε στις Εισαγγελίες Πρωτοδικών Γρεβενών (2005), Χαλκίδας (2005-2008) και Αθηνών (2008-8/3/2011, οπότε και απεχώρησε λόγω παραίτησής του από το Δικαστικό Σώμα με δημόσια δήλωση –διαμαρτυρία (9-3-2011 στην εφημερίδα «δημοκρατία») για τις παραγραφές κακουργημάτων υπουργών (εκτελεστικής εξουσίας) εξαιτίας κατάχρησης εξουσίας διά παραλείψεως (άρθρο 239 β ΠΚ) των βουλευτών (νομοθετικής εξουσίας) ως εισαγγελέων κατ΄άρθρο 86 του Συντάγματος.

sakkas monofilo (1)_001

sakkas monofilo (1)_002

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

      

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας