8:33 Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Με το Κίνημα του Γιώργου υποψήφιος ο Χρήστος Λιακόπουλος

Με το Κίνημα του Γιώργου υποψήφιος ο Χρήστος Λιακόπουλος

Ο Χρήστος Λιακόπουλος είναι υποψήφιος βουλευτής στο ψηφοδέλτιο της Περιφέρειας Αττικής με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών και τον Γιώργο Παπανδρέου. Ο κ. Λιακόπουλος εμφανίστηκε σίγουρος πως το «Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών» θα εκπροσωπηθεί στη Βουλή, τονίζοντας πως «Το Κίνημα μας όχι μόνο μπορεί να εκπροσωπηθεί κοινοβουλευτικά αλλά είναι επιτακτική ανάγκη για την πατρίδα να ακουστεί η φωνή μας και προταθούν οι αξίες και οι αρχές που πρεσβεύουμε.»

Η συνέντευξη που παραχώρησε στο ereportaz.gr:

1.   Για ποιο λόγο αποφασίσατε να είστε υποψήφιος;

Η γενιά μου, η γενιά των τριαντάρηδων έχει μάθει να γκρινιάζει και να παραπονιέται, πολλές φορές με το δίκιο της αδιαμφισβήτητα. Τώρα που με την πρωτοβουλία Παπανδρέου, μας δίνεται η δυνατότητα να ακουστεί η φωνή μας, θα ήταν οξύμωρο να μην συμμετέχουμε ενεργά. Δεν είναι τυχαίο ότι η μεγάλη πλειοψηφία των ψηφοδελτίων μας αποτελούνται από νέους ανθρώπους.

Είχα, προσωπικά, την τιμή να είμαι ένας εκ των 252 ιδρυτικών μελών του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών ανταποκρινόμενος στο προσκλητήριο συστράτευσης του Γιώργου Παπανδρέου ενώ με ενθαρρύνει το γεγονός ότι κατά την προεκλογική περίοδο, ο κόσμος είναι πλέον ώριμος και ψύχραιμος για να ακούσει αυτά που έχουμε να του πούμε, όχι άλλη μία «αλήθεια» αλλά τα γεγονότα όπως αυτά συνέβησαν μετά τον Οκτώβριο του 2009.

2.   Γιατί επιλέξατε να πολιτευτείτε με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών και όχι κάποιο άλλο κόμμα που έστω δημοσκοπικά μπορεί να εμφανίζεται πιο υψηλά ή με το ΠΑΣΟΚ

Το Κίνημα δεν πρόκειται για ένα ακόμα προσωποπαγές κόμμα το οποίο ιδρύεται για να συμμετέχει στους υπάρχοντες συσχετισμούς δυνάμεων με ισχύ διαπραγμάτευσης τη Κοινοβουλευτική Ομάδα του. Το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών αποτελεί ένα πρωτοφανές κύμα αυτοοργάνωσης πάρα πολλών προοδευτικών, δημοκρατικών αλλά κυρίως αποφασισμένων πολιτών οι οποίοι είπαν το μεγάλο ΟΧΙ στο υπάρχον σάπιο πελατειακό σύστημα. Ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου είναι ο μόνος που μπορεί να εγγυηθεί και να διασφαλίσει με την διαδρομή του και την στάση του όλα αυτά που μας εμπνέουν και μας καθοδηγούν. Οι συνθήκες είναι πλέον ώριμες όπως και ο ελληνικός λαός, μπορούμε να μάθουμε από τα λάθη του παρελθόντος και να οδηγήσουμε τη χώρα σε ασφαλές λιμάνι. Εμείς, τα στελέχη της νεολαίας που στηρίξαμε το ΠΑΣΟΚ τα τελευταία 10 χρόνια, μέχρι την δεξιά του στροφή και τον εναγκαλισμό του με τη Νέα Δημοκρατία, δεν θα μπορούσαμε να απέχουμε από αυτή τη μάχη. Μιλάμε για την επανάσταση του αυτονόητου. Αν δεν βγούμε μπροστάρηδες εμείς οι νέοι, τότε ποιος;

3.   Θα μπει το Κίνημα στην Βουλή;

Το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, παρά τον βραχύ βίο του, των μόλις 20 ημερών, έχει αγκαλιαστεί από μία μεγάλη μερίδα του λαού, η οποία κουράστηκε να ακούει την συζήτηση περί του ψευτοδιλήμματος μνημόνιο και αντιμνημόνιο. Καθημερινά η επαφή μας με τον κόσμο είναι η πιο αξιόπιστη δημοσκόπηση. Το Κίνημα μας όχι μόνο μπορεί να εκπροσωπηθεί κοινοβουλευτικά αλλά είναι επιτακτική ανάγκη για την πατρίδα να ακουστεί η φωνή μας και προταθούν οι αξίες και οι αρχές που πρεσβεύουμε. Οι πυρήνες αυτοοργάνωσης μας ανά την Ελλάδα και το πάθος των ανθρώπων που τους συγκροτούν, είναι τα ενθαρρυντικά σημάδια που μας δείχνουν ότι το βράδυ της Κυριακής οι δημοσκόποι θα διαψευστούν πανηγυρικά.

4.   Αν μπείτε στη βουλή, θα συνεργαζόσασταν με ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ για δημιουργία κυβέρνησης. Ποιες είναι οι κόκκινες γραμμές πουθέτετε; 

Η θέση μας όσο αφορά τις συνεργασίες είναι ξεκάθαρη. Δεν πρόκειται να συνεργαστούμε με τον κο Σαμαρά και την Νέα Δημοκρατία. Από εκεί και πέρα η κουλτούρα μας άπτεται των συνεργασιών και των συνθέσεων. Θα μπορούσαμε ενδεχομένως να συζητήσουμε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, όχι όμως στην λογική του μοιράσματος της εξουσίας και των υπουργικών θέσεων, στην οποία μπήκε ο κος Βενιζέλος και το ΠΑΣΟΚ. Θέτουμε ευθέως σαν κόκκινη γραμμή το εξής: το όποιο αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης που θα προκύψει, να τεθεί στην κρίση του ελληνικού λαού. Αυτό είναι προοδευτικό, αυτό είναι δημοκρατικό. Επιτέλους ο ελληνικός λαός θα πρέπει να εκφραστεί και να διαμορφώσει το μέλλον του. Αυτό πρότεινε ο Γιώργος Παπανδρέου το 2011 πριν ανατραπεί πραξικοπηματικά από μερίδα της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας, που τώρα τον κατηγορεί ως διασπαστή. Από την άλλη, θα πρέπει να διασφαλίσουμε ότι μία κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα οδηγούσε τη χώρα πίσω σε αυτά που τελικά μας οδήγησαν στο μνημόνιο και την κρίση, δηλαδή το κομματικό πελατειακό κράτος, τις ασύστολες δημόσιες δαπάνες και την αναξιοκρατία.

5.   Εσείς ως νέος άνθρωπος τι θα θέλατε να προσφέρετε από το κοινοβούλιο;

Ως νέος άνθρωπος που ποτέ δεν υπήρξα κρατικοδίαιτο στέλεχος και όντας μέλος μίας μικροαστικής οικογένειας με σπουδές σε δημόσιο πανεπιστήμιο, θα ήθελα να επανέλθει επιτέλους η πολιτική συζήτηση στο προσκήνιο και να κάνουμε στην άκρη τις κραυγές των άκρων. Με λύπη μου παρατήρησα τα τελευταία 4 χρόνια, τον εκφασισμό της ελληνικής κοινωνίας, με ευθύνη τόσο της κυβέρνησης όσο και της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η λογική επιχειρηματολογία και ο εξαντλητικός δημοκρατικός διάλογος πρέπει να είναι τα μέσα που θα χρησιμοποιούμε, εντός και εκτός Βουλής, για να βρίσκουμε τις λύσεις που χρειάζονται. Ας δικαιώσουμε τους αγώνες των γονιών μας κρατώντας πάντα μία κριτική ματιά στη γενιά του Πολυτεχνείου. Κάποια στιγμή η ευημερία θα επανέλθει. Οφείλουμε όμως να μην υποπέσουμε στα ίδια λάθη, μαθαίνοντας από την ιστορία.

Ποιος είναι ο Χρήστος Λιακόπουλος

LIAKOP_thumb[1]

Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1982 και το 1990 μετακόμισα στην Παλλήνη όπου και τέλειωσα το 2ο Δημοτικό, 1ο Γυμνάσιο και 1ο Λύκειο. Από το 2012 κατοικώ στην Ανθούσα με την σύντροφο της ζωής μου, Ασπασία Λαγούδη, η οποία εργάζεται ως βοηθός μικροβιολόγου σε μικροβιολογικό εργαστήριο στον Γέρακα.

Οι ρίζες μου είναι από το Πουρνάρι Δομοκού της Φθιώτιδας και την όμορφη Χίο.

Είμαι Οικονομολόγος – απόφοιτος του Οικονομικού της ΑΣΟΕΕ και μιλάω 4 γλώσσες: Αγγλικά, Γαλλικά, Ισπανικά και Γερμανικά.

Έχω εργαστεί κατά καιρούς για λογαριασμό μεγάλων εταιρειών έχοντας αποκτήσει εμπειρία στην εξυπηρέτηση πελατών, την διαχείριση πωλήσεων και τη διακίνηση παραγγελιών σε θέσεις ευθύνης ενώ τώρα εργάζομαι ως σύμβουλος εταιρικών πελατών σε πολυεθνική εταιρεία τηλεπικοινωνιών.

Στα φοιτητικά μου χρόνια οργανώθηκα στη ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ, με την οποία αντιπροσώπευα τους συμφοιτητές μου στη Γενική Συνέλευση του τμήματος ενώ έχω εκλεγεί επίσης μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ στην Παλλήνη (2005-2008) και μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Ανατολικής Αττικής (2008-2011) με τομείς ευθύνης το περιβάλλον, την νεολαία και τους μετανάστες.

Το 2012, διαχώρισα την θέση μου με την σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και την πολιτική την οποία στηρίζει και προωθεί ενάντια στις αρχές και τις αξίες του, αποχωρώντας μετά από 14 χρόνια ενεργού παρουσίας χωρίς να ενταχθώ σε κανέναν άλλο πολιτικό φορέα, παρακολουθώντας από τότε τις εξελίξεις και καταθέτοντας τις σκέψεις και τις απόψεις μου δημόσια.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

     

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας