10:18 Σάββατο 27 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Που στρέφονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ για τους δολοφόνους του αρχιφύλακα

Που στρέφονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ για τους δολοφόνους του αρχιφύλακα

Την άκρη του νήματος αναφορικά με την υπόθεση της εν ψυχρώ δολοφονίας του αρχιφύλακα των φυλακών Δομοκού αναζητούν οι αστυνομικές αρχές, σε συνεργασία με την αντιτρομοκρατική υπηρεσία, προκειμένου να φθάσουν στα ίχνη των δραστών.

Πρόκειται για τον 47χρονο Μάκη Γκαλιμάνη, πατέρα δύο παιδιών, τον οποίο «γάζωσαν» το Σάββατο άγνωστοι εκτελεστές με καλάσνικοφ στον οικισμό Κουβέλα.

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 5 το απόγευμα όταν ο άτυχος αρχιφύλακας βγήκε από το σπίτι του, στον οικισμό Κουβέλα Αχινού, λίγο μετά την Στυλίδα. Διέσχισε κάθετα ένα στενό δρόμο μπροστά στο σπίτι του και μπήκε στο τζιπ που βρίσκονταν ακριβώς απέναντι από την εξώπορτα του σπιτιού του. Το μόνο που πρόλαβε να κάνει είναι να βάλει μπρος τη μηχανή όταν εκείνη τη στιγμή έφτασαν ακριβώς δίπλα του οι άγνωστοι εκτελεστές.

Τον πυροβόλησαν με καλάσνικοφ και οι αστυνομικοί βρήκαν 18 κάλυκες από καλάσνικοφ και δύο κάλυκες από πιστόλι των εννέα χιλιοστών. Είναι χαρακτηριστικό ότι το θύμα δέχθηκε σφαίρες από το θώρακα μέχρι το κεφάλι, και απ’ όλες τις πλευρές και έπεσε αιμόφυρτος στο κάθισμα του αυτοκινήτου. Μαζί με τους αστυνομικούς της Ασφαλείας έρευνες διεξάγουν και στελέχη της Αντιτρομοκρατικής.

Οι αστυνομικοί έχουν συγκεντρώσει λιγοστές πληροφορίες για το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι δράστες, το οποίο κατά πληροφορίες ήταν μάρκας PASSAT ή ΤΟΥΟΤΑ , χρώματος μαύρου. Όπως κατέθεσαν αυτόπτες μάρτυρες κινήθηκε γρήγορα, βγήκε από τον οικισμό Κουβέλα και βρέθηκε στην εθνική οδό πριν ακόμα φτάσουν οι αστυνομικοί. Τα μπλόκα που έστησαν σε διάφορα κομβικά σημεία δεν απέδωσαν, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από χθες το απόγευμα προκειμένου να εντοπιστούν περαιτέρω στοιχεία που μπορούν να οδηγήσουν στους δράστες.

Ακόμη και οι αυτόπτες μάρτυρες δεν μπορούν να ξεκαθαρίσουν πόσοι ήταν οι εκτελεστές μέσα στο αυτοκίνητο. Το μόνο που κατέθεσαν στους αστυνομικούς είναι ότι είδαν το μαύρο αυτοκίνητο να κατεβαίνει το δρόμο πριν γίνει το φονικό και μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά είπαν, ο ένας από τους δράστες που ήταν συνοδηγός έσκυψε όταν περνούσε από μπροστά τους «ίσως για να μη γίνει αντιληπτός».

Οι αστυνομικοί αποφεύγουν προς το παρόν να πουν οτιδήποτε καθώς έχει εμπλακεί στις έρευνες η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ζητώντας να παγώσουν όλες οι κινήσεις μέχρις ότου η ίδια μπορέσει να εξετάσει όλα τα ευρήματα. Ο άτυχος 47 χρόνος μέχρι τώρα έχει υπηρετήσει ο σωφρονιστικός υπάλληλος σε διάφορες φυλακές και για πολλά χρόνια στις φυλακές Κορυδαλλού. Τα τελευταία δύο χρόνια υπηρετούσε στις φυλακές του Δομοκού ως αρχιφύλακας. Οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν τίποτα αλλά ωστόσο προσπαθούν να συλλέξουν στοιχεία σε όλα τα επίπεδα.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

     

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας