6:08 Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Το CD με τα καψόνια στον Βαγγέλη Γιακουμάκη

Το CD με τα καψόνια στον Βαγγέλη Γιακουμάκη

Απαντήσεις αναζητούν οι αστυνομικοί των Ιωαννίνων στο υλικό που έφτασε από την Αθήνα και το οποίο περιέχει εικόνες από καψόνια, που έκαναν στον Βαγγέλη Γιακουμάκη κάποιοι.

Το υλικό παρέδωσε στην Υποδιεύθυνση Εγκλημάτων Κατά Ζωής Και Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής ιδιωτικός ερευνητής, ο οποίος ασχολείται από την αρχή της εξαφάνισης του 20χρονου φοιτητή, ωστόσο το cd εστάλη στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια.

Μάλιστα, ο συγκεκριμένος ντετέκτιβ έκανε γνωστό πως σήμερα θα προχωρήσει σε συνέντευξη Τύπου που θα αποκαλύπτει το περιεχόμενο του συγκεκριμένου βίντεο, το οποίο του παρέδωσε κάποιος που είχε στο παρελθόν σχέση με τη Γαλακτοκομική Σχολή των Ιωαννίνων.

Οι αστυνομικοί, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1 μελετούν καρέ καρέ τις εικόνες που όπως ισχυρίστηκε ο ερευνητής δείχνουν τα καψόνια που έκαναν στον Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Άλλωστε εδώ και μέρες έχει γίνει γνωστό ότι αυτοί που κακοποιούσαν τον 20χρονο φοιτητή βιντεοσκοπούσαν τα καψόνια, που του έκαναν και στη συνέχεια τον εκβίαζαν. Καψόνια, όπως τα μπουγελώματα, οι «ενέδρες» που του έστηναν για να τον τρομάζουν και πολλά άλλα.

Εν τω μεταξύ, στο μικροσκόπιο των Αρχών έχει μπει και το τελευταίο μεγάλης διάρκειας τηλεφώνημα που δέχτηκε ο Βαγγέλης από τη μητέρα του, την τελευταία ημέρα που εθεάθη ζωντανός. Κατά τη διάρκεια της κλήσης, που διήρκεσε πάνω από μία ώρα, το κύριο θέμα συζήτησης φέρεται να ήταν οι βαθμοί που πήρε εκείνη την ημέρα ο 20χρονος και οι οποίοι δεν ήταν καλοί.

Η μητέρα του Βαγγέλη Γιακουμάκη, όπως έγινε γνωστό, έδωσε και νέα κατάθεση στην Ασφάλεια Ιωαννίνων, σε μια προσπάθεια να πέσει κι άλλο φως στις συνθήκες θανάτου του νεαρού.

Τι περιέχει το CD

Στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της ΕΛ.ΑΣ., αναφέρουν πως ο ιδιωτικός ερευνητής κ. Γιώργος Τσούκαλης παρέδωσε σε αξιωματικούς της Ασφάλειας Αττικής και εκείνοι με τη σειρά τους στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, οπτικοακουστικό υλικό και φωτογραφίες, που ήρθαν στην κατοχή του μέσα σε CD, το οποίο φαίνεται να είναι «κλειδωμένο». Οι αστυνομικοί έλαβαν μια τυπική κατάθεση από τον κ. Τσούκαλη, ο οποίος φαίνεται να είπε πως το υλικό προέρχεται από έναν παλιό φύλακα της Γαλακτοκομικής Σχολής, στο οποίο καταγράφεται παλαιότερη κακοποίηση του Βαγγέλη, δείγμα των ενεργειών σε βάρος του. Το συγκεκριμένο υλικό και η κατάθεση του ιδιωτικού ερευνητή θα σταλούν στους αξιωματικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, που έχουν την προανάκριση.

Οι ενδείξεις για το περιεχόμενο, αφορούσαν περιστατικό ακραίας «πλάκας» ή εκφοβισμού του Βαγγέλη Γιακουμάκη, που είχε καταγραφεί από κάποιους παρόντες ή συμμετέχοντες στην συγκεκριμένη ενέργεια ως «τεκμήριο» των κατορθωμάτων τους. Υπάρχουν κάποιες αναφορές, που ακόμη δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν, ότι αυτό το υλικό είχε χρησιμοποιηθεί, έστω και λεκτικά, ως απειλητικό μέσο εκβιασμού του Βαγγέλη για ενδεχόμενη διαπόμπευσή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης, υποστηρίζουν ότι σε αυτό το βίντεο υπάρχει ένα «ξεγύμνωμα», που αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να διαπιστωθεί αν ήταν στο πλαίσιο ενός «αστείου», μεταξύ σπουδαστών, ή είχε σοβαρότερη διάσταση. Σύμφωνα με πληροφορίες έχει γίνει ή θα γίνει προσπάθεια ανάκτησης τέτοιων καταγραφών από τα κινητά τηλέφωνα των υπόπτων, στην περίπτωση που έχουν πλέον διαγραφεί.

Τι είπαν δύο συμφοιτητές του Βαγγέλη στις καταθέσεις τους

vaggelis-giakoumakis-5701

Ωστόσο, μια άγνωστη πτυχή από την προσωπική ζωή του άτυχου σπουδαστή, που φόρτιζε ακόμη περισσότερο τον ευαίσθητο χαρακτήρα του, φέρονται να αποκάλυψαν δύο σπουδαστές, κατά τις πολύωρες καταθέσεις τους στην Ασφάλεια Ιωαννίνων.

Οι δύο φίλοι του 20χρονου, αποφάσισαν να μιλήσουν για όλα όσα γνώριζαν, από την στιγμή που ο Βαγγέλης έφυγε από την ζωή και πλέον τα «μυστικά» τους μπορεί να βοηθήσουν στην εξιχνίαση του θρίλερ με την τραγική κατάληξη. Οι δύο σπουδαστές φέρονται να είπαν στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Ιωαννίνων, πως ο φίλος τους είχε ερωτευτεί, χωρίς ποτέ να της το ομολογήσει, μία κοπέλα στα Ιωάννινα.

Συγκλονίζει η επιστολή της οικογένειας Γιακουμάκη

Ωστόσο, συγκλονίζει η επιστολή που έστειλαν οι γονείς του 20χρονου φοιτητή προς τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης με την οποία ευχαριστούν για την συμπαράσταση όλης της Ελλάδας στον μεγάλο τους πόνο ενώ παράλληλα κάνουν έκκληση να σιωπήσουν τις πρώτες ημέρες του αβάσταχτου πένθους τους.

Ταυτόχρονα υπογραμμίζουν την ανάγκη να συμβάλλουν όλοι με τις πράξεις τους «στην καταδίκη και την εξάλειψη όλων των μορφών βίας που θα μπορούσαν να οδηγήσουν τα παιδιά μας σε απόγνωση κι ενδεχομένως  σε τραγικά αποτελέσματα».

Στα χέρια της αστυνομίας οι υβριστές του Βαγγέλη

Εν τω μεταξύ, ένας 25χρονος σπουδαστής ΤΕΙ Πληροφορικής από την Αθήνα, ένας 28χρονος μεταπτυχιακός φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου κι ένας 50χρονος άνεργος από τη Θεσσαλονίκη, είναι σύμφωνα με τις διωκτικές αρχές οι χρήστες, που ανήρτησαν σε blog τα υβριστικά σχόλια για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη, αμέσως μετά την ανεύρεση τού πώματος του 20χρονου.

Οι εξειδικευμένοι αξιωματικοί της αστυνομίας προσπαθούν να ταυτοποιήσουν τώρα και ένα τέταρτο ηλεκτρονικό ίχνος, του χρήστη που αντέγραψε την ανάρτηση και τα σχόλια και τα δημοσίευσε στο twitter. Θεωρούν πολύ πιθανό να πρόκειται για τον διαχειριστή του μπλογκ.

Ο δύο φοιτητές δεν συνελήφθησαν, διότι δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις της αυτοφώρου διαδικασίας. Ο 50χρονος που αναζητείται να συλληφθεί στα όρια του αυτοφώρου για το αδίκημα της απείθειας, διέφυγε από το παράθυρο του σπιτιού του. Είναι σεσημασμένος κατά το παρελθόν για διάφορα ποινικά αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα.

“Έμειναν άφωνοι οι υβριστές τους; Βαγγέλη. Δεν μας περίμεναν”, δήλωσε ο επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλης Σφακιανάκης.

Διαβάστε επίσης:

Νέα συγκλονιστική μαρτυρία για τα βασανιστήρια που πέρναγε ο Βαγγέλης

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

      

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας