15:30 Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021
eReportaz

Live:

28χρονος εξαπάτησε ιδιώτη ως "αστυνομικός"

28χρονος εξαπάτησε ιδιώτη ως "αστυνομικός"

Στη σύλληψη 28χρονου προέβει η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, ο οποίος και προσποιούμενος τον αστυνομικό, εξαπάτησε κι αποπειράθηκε να εκβιάσει ιδιώτη.

Συγκεκριμένα, της κίνησης αυτής προηγήθηκε καταγγελία από 46χρονο, ο οποίος είχε γνωρίσει τον συλληφθέντα μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, όπου παρουσιαζόταν ως αστυνομικός, έχοντας μάλιστα αναρτήσει και φωτογραφία του με στολή.

Όπως προέκυψε, εκμεταλλευόμενος τη γνωριμία του με τον παθόντα, ο 28χρονος κατάφερε να του «αλιεύσει» λεπτομέρειες σχετικά με ποσό ύψους 6.300 ευρώ, το οποίο είχε δανείσει στο παρελθόν σε τρίτο πρόσωπο, χωρίς να του έχει επιστραφεί.

Με το πρόσχημα ότι ως «αστυνομικός» θα του εξασφάλιζε την επιστροφή του οφειλόμενου αυτού ποσού, κατάφερε να τον εξαπατήσει και να του αποσπάσει 2.100 ευρώ, πείθοντάς τον ότι βρίσκεται σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση για τη σύλληψη του οφειλέτη.

Προχθές το μεσημέρι, ο 28χρονος επιχείρησε να αποσπάσει από τον 46χρονο επιπλέον ποσό 2.500 ευρώ, απειλώντας τον ότι θα αντιμετώπιζε κίνδυνο η ατομική και οικογενειακή του ασφάλεια από τον ίδιο και άλλους «αστυνομικούς», που είχαν εμπλακεί στην υποτιθεμένη αστυνομική επιχείρηση.

Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων κατάφεραν τελικά να τον εντοπίσουν και να τον συλλάβουν, το μεσημέρι του Σαββάτου στον Ασπρόπυργο.

Στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο, το οποίο χρησιμοποιούσε για τις τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον παθόντα και ένα Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας, για το οποίο είχε δηλώσει απώλεια και είχε υποβάλλει αίτηση στην αρμόδια αστυνομική Αρχή για την έκδοση καινούριου.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία και οδηγήθηκε σήμερα στον Εισαγγελέα, για αντιποίηση αρχής, αντιποίηση στολής, απάτη, απόπειρα εκβίασης και ψευδή ανωμοτί κατάθεση.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

-----------------------------------------------------------------------------------

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας