17:26 Σάββατο 25 Ιουνίου 2022
eReportaz

Live:

500.000 ραντεβού για εμβολιασμό σε έναν μόνο μήνα, 25.000 μόνο χθες

500.000 ραντεβού για εμβολιασμό σε έναν μόνο μήνα, 25.000 μόνο χθες

Αυξάνονται οι εμβολιασμοί μετά τα νέα μέτρα που επιβάλουν κι άλλους περιορισμούς στους ανεμβολίαστους πολίτες. Σύμφωνα με πληροφορίες, μόνο τον τελευταίο μήνα κλείστηκαν 500.000 ραντεβού για την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού.

Εντυπωσιακός είναι και ο αριθμός των ραντεβού για εμβολιασμό που κλείστηκαν μόλις χθες (22.11.2021), πρώτη μέρα εφαρμογής των νέων μέτρων για τους ανεμβολίαστους πολίτες: 25.000 ραντεβού για την πρώτη δόση του εμβολίου.

Σε πολύ ικανοποιητικούς ρυθμούς κινούνται και τα ραντεβού της τρίτης δόσης καθώς χθες επιτεύχθηκε αριθμός-ρεκόρ με 153.000 πολίτες να κλείνουν το ραντεβού τους.

Υπενθυμίζεται ότι η χορήγηση τρίτης δόσης θα γίνεται με την συμπλήρωση 6μηνου από την δεύτερη δόση με τα εμβόλια Pfizer ή AstraZeneca ή Moderna. Η αναμνηστική δόση γίνεται με mRNA εμβόλιο της Pfizer ή μισή δόση του εμβολίου της Moderna.

Σε όσους εμβολιάστηκαν με το μονοδοσικό εμβόλιο Johnson & Johnson η αναμνηστική δόση γίνεται στους δύο μήνες μετά τον εμβολιασμό τους, με τα εμβόλια Pfizer, Moderna (μισή δόση) και το εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Στην ειδική ομάδα των ανοσοκατασταλμένων η αναμνηστική δόση γίνεται ένα μήνα μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους.

Διαβάστε ακόμη

Κορονοϊός: Νεότερα για το μηχανισμό δράσης του κορωνοϊού

Pfizer: Στο 100% η αποτελεσματικότητα του εμβολίου στους εφήβους

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας