21:41 Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024
eReportaz

Live:

720 ασθενείς με Covid-19 νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της επικρατείας

720 ασθενείς με Covid-19 νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της επικρατείας

Στους 720 ανέρχονται οι ασθενείς με λοίμωξη covid-19 που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της επικρατείας αυτή τη στιγμή εκ των οποίων οι 206 βρίσκονται σε Μονάδες Εντατικής θεραπείας και 83 απ’ αυτούς είναι διασωληνωμένοι.

Δύο από τους διασωληνωμένους ασθενείς είναι κάτω των 50 ετών χωρίς υποκείμενα νοσήματα και νοσηλεύονται στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίο.

Οι επιστήμονες αναζητούν εκείνες τις γενετικές μεταλλάξεις που φαίνεται να ευθύνονται για το γεγονός ότι νέα άτομα σε πολύ καλή φυσική κατάσταση μπορούν να νοσήσουν βαριά ή ακόμα και να κινδυνέψουν να χάσουν τη ζωή τους από τη λοίμωξη του νέου κορωνοϊού μόνο που οι έρευνες αυτές σκοντάφτουν σε ένα μεγάλο εμπόδιο, το γεγονός ότι τέτοια περιστατικά είναι σπάνια.

Συγκεκριμένα συμβαίνουν σε λιγότερο από ένα στα 1000 άτομα και είναι δύσκολο να βρεθούν τα περιστατικά για να μελετηθούν.

Αυτή η δυσκολία αποτελεί εμπόδιο και στις κλινικές έρευνες για τα εμβόλια και ένας από τους λόγους που τα εμβόλια δεν μπορούν να γίνουνε με υπερβολικά fast track διαδικασίες είναι ακριβώς γιατί πρέπει να χορηγηθούν σε πολύ μεγάλο αριθμό ατόμων ώστε να υπάρχει δυνατότητα να εμφανιστούν και να μελετηθούν οι σπάνιες παρενέργειες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κορωνοϊός: Κατέληξε 81χρονη στο νοσοκομείο “Σωτηρία” – Τα κρούσματα στην Πάτρα

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας