11:47 Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Αλέξανδρος Κομπόγιωργας: Πάλεψε για έξι μήνες με τον καρκίνο πριν «φύγει» στα 48 του χρόνια

Αλέξανδρος Κομπόγιωργας: Πάλεψε για έξι μήνες με τον καρκίνο πριν «φύγει» στα 48 του χρόνια

Ο Αλέξανδρος Κομπόγιωργας έφυγε από τη ζωή μόλις στα 48 του χρόνια, με την είδηση του θανάτου του να έχει «κατακλύσει» τα social media και τον καλλιτεχνικό κόσμο.

Η αιτία του θανάτου του, ωστόσο, δεν μαθεύτηκε μέχρι να κάνει σχετική ανακοίνωση ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας.

Όπως έγραψε στην ανάρτησή του, ο ηθοποιός που συστήθηκε στο κοινό μέσα από τον ρόλο του στη σειρά «Εραστής Δυτικών Προαστίων» πέθανε μετά από μία σκληρή μάχη που έδωσε με τον καρκίνο.

«Αντίο σε έναν καλό συνάδελφο που δεν είχα την τύχη να γνωρίσω ούτε να δουλέψω μαζί του.. Κρίμα που έφυγε τόσο νωρίς. Πάλεψε για 6 μήνες με την ασθένεια του καρκίνου αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε.. Για τον Αλέξανδρο Κομπόγιωργα μόνο καλά λόγια έχω ακούσει…» έγραψε ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Τον θάνατό του ανακοίνωσε η Καλλιόπη Ευαγγελίδου, με ανάρτηση στο Facebook.

Πρόκειται για τον ηθοποιό που υποδύθηκε τον τηλεοπτικό αδερφό της Μαριλίτας Λαμπροπούλου στη σειρά «Εραστής Δυτικών Προαστίων», Νίκο.

Η Καλλιόπη Ευαγγελίδου «ανέβασε» στο προφίλ της μία ασπρόμαυρη φωτογραφία του και στη λεζάντα έγραψε:

«Περίεργο είναι αυτό που έκανες Αλέξανδρε. Να φύγεις τόσο διακριτικά, να μην μας επιτρέψεις ούτε ένα αντίο. Η αλήθεια είναι πως είναι πολύ στον χαρακτήρα σου αυτή η στάση. Ξέρω πως όλοι οι συμμαθητές σου της δραματικής σχολής του Ωδείου Αθηνών είμαστε συντετριμμένοι και θα μας δικαιολογήσεις αυτές τις αναρτήσεις. Ήταν άδικο αυτό που έγινε. Όπως κι αν το δει κανείς. Πολύ άδικο».

Ο Αλέξανδρος Κομπόγιωργας δεν είχε ασχοληθεί πολύ με την τηλεόραση, αλλά το κοινό τον θυμάται μέσα από τον ρόλο του μεγαλύτερου αδερφού της «Λίζας» στη σειρά. Ο ίδιος, εκτός από εργαζόταν ως ενδυματολόγος, σκηνογράφος και σκηνοθέτης.

Η ηθοποιοί της σειράς «Εραστής Δυτικών Προαστίων»

 

Ο Αλέξανδρος Κομπόγιωργας έχει συνδεθεί με τον Νίκο στον «Εραστή» αλλά τα τελευταία χρόνια υπηρέτησε το θέατρο για λογαριασμό πολλών επιτυχημένων παραστάσεων, ως ενδυματολόγος. Δείγμα της δουλειάς του στο θέατρο είναι οι παραστάσεις «Βιοτεχνία Υαλικών» (2017), «Δον Κιχώτης» (2020), «Η χώρα των πελαργών…ένα παραμύθι της θάλασσας» (2018) και «Ο απρόσκλητος επισκέπτης» (2019).

Ο ίδιος αναρτούσε στο Facebook φωτογραφίες από τη δουλειά του. Σε μια από τις συνεντεύξεις του, το 2020, είχε πει για το επάγγελμά του: «Ο ηθοποιός καλείται σήμερα να παλέψει με κακούς δράκους, μάγισσες και ξωτικά, ελπίζοντας σε έναν καλύτερο κόσμο».

Είχε αναφερθεί και στα διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ηθοποιοί: «Στην Ελλάδα, στη χώρα που γέννησε το θέατρο, όσοι από εμάς το υπηρετούμε, αισθανόμαστε ανυπεράσπιστοι παρά τα κάποια ελάχιστα μέτρα στήριξης που έχουν δοθεί στους ανθρώπους του πολιτισμού. Θα χρειαστεί για ακόμα μια φορά να παλέψουμε μόνοι μας, με μόνο μας όπλο την αγάπη για την τέχνη μας. Φυσικά, αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο για εμάς. Από την πρώτη μέρα που τελείωσα τη σχολή, αυτό μου έγινε σαφές».

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μάθαμε πού θα πάει το Σάββατο η Ελένη Μενεγάκη με την κόρη της

Στο δικαστήριο ο Ρόμπερτ ντε Νίρο: Κατηγορείται για ανάρμοστες συνομιλίες

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας