1:13 Κυριακή 28 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

ΔΥΠΑ – «Open Days»: Εκδηλώσεις για τα ΕΠΑΣ στη Θεσσαλία 11 με 13 Μαρτίου

ΔΥΠΑ – «Open Days»: Εκδηλώσεις για τα ΕΠΑΣ στη Θεσσαλία 11 με 13 Μαρτίου

Η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) διοργανώνει τρεις εκδηλώσεις «Open Days» στη Θεσσαλία, στις Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ) Μαθητείας στην Καρδίτσα, στη Λάρισα και στον Βόλο, από τις 11 έως τις 13 Μαρτίου 2024.

Μετά το περσινό «Open Day», που είχε πραγματοποιηθεί με επιτυχία στην Αθήνα, με στόχο την ενημέρωση για τις σχολές και τα προγράμματα επαγγελματικής και τεχνικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, η ΔΥΠΑ επεκτείνει τις εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα μέσα στις εγκαταστάσεις των ΕΠΑΣ Μαθητείας και των Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ), ξεκινώντας από τη Θεσσαλία.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι εκδηλώσεις έχουν στόχο να δώσουν τη δυνατότητα σε μαθητές και γονείς να γνωρίσουν τα εκπαιδευτικά προγράμματα, τη φιλοσοφία του δυικού συστήματος το οποίο εφαρμόζεται στις ΕΠΑΣ, (που συνδυάζει τη θεωρητική και εργαστηριακή εκπαίδευση στην τάξη με το πρόγραμμα μαθητείας – πρακτικής – σε εργασιακό χώρο) και να ανακαλύψουν τις δυνατότητες και τους δρόμους που ανοίγονται για τους μαθητές των ΕΠΑΣ και τους σπουδαστές των ΙΕΚ, μετά την αποφοίτησή τους.

Επιπλέον, καθώς οι επιχειρήσεις δηλώνουν δυσκολία εύρεσης προσωπικού με γνώσεις και δεξιότητες τεχνικών επαγγελμάτων, οι εκδηλώσεις θα πληροφορήσουν τις τοπικές κοινωνίες και αγορές για το έργο και τα προγράμματα σπουδών που παρέχουν οι σχολές της ΔΥΠΑ, τα οποία επικαιροποιούνται με τη συνεργασία πανεπιστημίων και επιχειρήσεων που ηγούνται στον τομέα δραστηριότητάς τους (ΕΑΒ, ΟΝΕΧ, ΝΙΚ. Ι. ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ) και έχουν ενταχθεί σε διαδικασία κτιριακής-ενεργειακής αναβάθμισης και εξοπλισμού των εργαστηρίων τους, με πόρους άνω των 143 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Όπως επισημαίνει η ΔΥΠΑ, η ώθηση της επαγγελματικής και τεχνικής εκπαίδευσης αποτελεί στόχο και του Ευρωπαϊκού Έτους Δεξιοτήτων, ώστε να εξασφαλίσει επαγγελματική αποκατάσταση σε μαθητές και σπουδαστές, με ταυτόχρονη κάλυψη των αυξανόμενων αναγκών των επιχειρήσεων για κατάλληλο προσωπικό, καθώς τα επαγγέλματα και οι δεξιότητες των αποφοίτων βρίσκονται σε μεγάλη ζήτηση στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη.

  • Όλες οι πληροφορίες για τις Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ) Μαθητείας της ΔΥΠΑ στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.dypa.gov.gr/mathitia

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σοκ στην Κρήτη: 14χρονη γέννησε στο νοσοκομείο του Ρεθύμνου – Συνελήφθησαν τρεις άνδρες

Η “αμφιλεγόμενη” ροζ ελληνική σημαία στο Δημαρχείο της Αθήνας για τη Διεθνή Ημέρα των Γυναικών

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας