15:50 Τρίτη 30 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Δραπέτες των φυλακών Τρικάλων εκτέλεσαν αστυνομικό

Δραπέτες των φυλακών Τρικάλων εκτέλεσαν αστυνομικό

Μαύρη κορδέλα για το Σώμα της ΕΛΑΣ, και τα στελέχη της, με τη δολοφονική ενέδρα σε βάρος συναδέλφου τους στη Βοιωτία. Οι  Αλβανοί δραπέτες των Φυλακών Τρικάλων, εμφανίστηκαν τα ξημερώματα στην περιοχή του Διστόμου, και εκτέλεσαν 37χρονο Υπαρχιφύλακα εν ώρα καθήκοντος, πατέρα δύο  ανήλικων παιδιών, ενώ η σύζυγός του βρίσκεται σε προχωρημένη εγκυμοσύνη περιμένοντας το τρίτο τους παιδί.

Η νυχτερινή βάρδια για τους Αστυνομικούς του ΤΑ Λειβαδιάς, είχε την πιο τραγική κατάληξη. Το σήμα που έλαβαν, για παρουσία ατόμων να κινούνται πεζή στην περιοχή του Διστόμου Βοιωτίας, κρίθηκε ύποπτη. Περιπολία Αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Λειβαδιάς, κινήθηκε στην περιοχή της Δεσφίνας, για τον εντοπισμό και την ταυτοποίηση των ατόμων.

Λίγο πριν τις 02.00 στον κόμβο της Δαύλιας, στο σημείο που είχαν υποδείξει, μετέβη αρχικά συμβατικό όχημα,  με τρεις αστυνομικούς. Αιφνιδιαστικά, ένας ένοπλος άνδρας με Kalashnikov, ακινητοποίησε το υπηρεσιακό όχημα των Αστυνομικών, ενώ  τέσσερα ακόμα άτομα, τα οποία ήταν κρυμμένα σε αλσύλλιο, ένοπλοι, με την απειλή βαρύ οπλισμού ακινητοποίησαν τους Αστυνομικούς. Οι πέντε ένοπλοι δράστες, αφού τους αφόπλισαν, αφαιρώντας τους, τον υπηρεσιακό εξοπλισμό – τρία αλεξίσφαιρα γιλέκα, τρία πιστόλια και ένα πολεμικό τυφέκιο G 3/A3-επιχείρησαν να διαφύγουν με το συμβατικό υπηρεσιακό όχημα, όταν στη διασταύρωση Δαύλιας Διστόμου, ως συνδρομή, μετέβη και δεύτερο συμβατικό όχημα με δυο ακόμα αστυνομικούς.

Οι Αστυνομικοί, βρέθηκαν αντιμέτωποι με πυρά, όταν όπως έχει μέχρι στιγμής προκύψει από την προανάκριση, ο Μ.Κόλλα, Αλβανός δραπέτης από τις φυλακές Τρικάλων ο όποιος καταζητείται, άνοιξε πυρ κατά των ενστόλων, με πυροβόλο όπλο- Kalashnikov- και αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο οδηγός Αστυνομικός, στο δεξί μηρό, κι ένας ακόμα Αστυνομικός πιο ελαφρά.  Οι τραυματίες διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο Λειβαδιάς, με τους γιατρούς να διαπιστώνουν το θάνατό του 37χρονου Υπαρχιφύλακα , ο όποιος ήταν και οδηγός του υπηρεσιακού οχήματος. Πρόκειται για τον Υπαρχιφύλακα Γιώργο Ανδριτσοπουλο, και υπηρετούσε στο ΑΤ Λειβαδιάς.

[quote_text color=”#000000″ text_color=”#ffffff”]Οι κακοποιοί, διέφυγαν με το πρώτο υπηρεσιακό όχημα που είχε φτάσει στο σημείο. Πρόκειται για αυτοκίνητο με συμβατικές πινακίδες, FORD FOCUS, χρώματος μπλε.[/quote_text]

Για την ΕΛΑΣ, σήμανε συναγερμός. Άμεσα οργανώθηκε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, με τη συνδρομή ειδικών δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ. -Ε.Κ.Α.Μ., Ο.Π.Κ.Ε., Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. με συνδρομή δυνάμεων από όλες τις Αστυνομικές Διευθύνσεις της περιφέρειας Στερεάς ενώ στις έρευνες συμμετέχει και το ελικόπτερο της ΕΛΑΣ, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Σε δήλωσή του ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, για το θανάσιμο τραυματισμό του Υπαρχιφύλακα εν ώρα καθήκοντος αναφέρει: “Η ελληνική κοινωνία θρηνεί για μία ακόμη φορά την απώλεια ζωής ενός αστυνομικού, του Υπαρχιφύλακα Γεώργιου Ανδρουτσόπουλου, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε ώρα καθήκοντος, προσπαθώντας να διασφαλίσει το αγαθό της δημόσιας ασφάλειας. Μαζί με τη βαθιά οδύνη μου για τον θάνατο του αστυνομικού, θα ήθελα να εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια προς τη σύζυγο, τα παιδιά του και σε όλους τους οικείους του. Θα ήθελα επίσης να τους διαβεβαιώσω ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια από την Πολιτεία προκειμένου οι δολοφόνοι να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης και να λογοδοτήσουν για τις ειδεχθείς πράξεις τους.”

Θρήνος στη Λιβαδειά

«Τους έστειλαν, χωρίς να ξέρουν ποίους έχουν να αντιμετωπίσουν», καταγγέλλουν οι συνάδελφοι του 37χρονου Υπαρχιφύλακα. Ο Γιώργος Ανδρουτσόπουλος με καταγωγή από το Μεσολόγγι, υπηρετούσε στο Τμήμα Ασφαλείας της Λιβαδειάς, εξαίρετο αστυνομικό τον χαρακτηρίζουν όσοι είχαν συνεργαστεί μαζί του. Πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, ενώ η σύζυγός του η οποία κατάγεται από τον Αη Βλάση Βοιωτίας, είναι έγκυος στον 8ο μήνα, στο τρίτο τους παιδί.

Η εγκληματική συμμορία των Αλβανών δραπετών από τις φυλακές Τρικάλων, είχαν εντοπιστεί το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής 14/06, στην περιοχή Δαμάστα της Φθιώτιδας. Διερχόμενος οδηγός, είχε ενημερώσει για εστία φωτιάς στο δάσος της Δαμάστας, και κλιμάκιο του Πυροσβεστικού Σώματος από την πόλη της Λαμίας, με δύο πυροσβέστες, είχε μεταβεί στο σημείο που αρχικά τους είχαν υποδείξει.

Οι πυροσβέστες όπως έχουν καταθέσει στους Αστυνομικούς της Ασφάλειας Λαμίας, εντόπισαν δύο άτομα, αλλοδαπούς να έχουν ανάψει φωτιά, κοντά σε αυτοκίνητο που είχαν σταθμεύσει στο σημείο. Οταν τους ζήτησαν να δώσουν τα στοιχεία τους, και να σβήσουν τη φωτιά, δέθηκαν πυρά από kalashnikov.

Οι πυροσβέστες εγκατέλειψαν το σημείο, με το υπηρεσιακό όχημα, ενώ όπως καταθέτουν, είδαν τους δύο άνδρες κι ακόμα τρία άτομα, να απομακρύνονται πεζή από το χώρο. Από τον Πυροσβεστικό Σταθμό, οι δύο Πυροσβέστες, ενημέρωσαν την Αστυνομία.

Περιπολικά που μετέβησαν στην περιοχή της Δαμάστας, εντόπισαν το σημείο, καθώς και το αυτοκίνητο που είχαν εγκαταλείψει οι δράστες. Όπως διαπιστώθηκε το όχημα είχε κλέψει τις προηγούμενες ημέρες από την περιοχή της Φωκίδας, που βρίσκεται στα όρια του Ν.Φθιώτιδας.

Η κινητοποίηση ήταν άμεση, ενώ κλήθηκε και πραγματοποίησε από αέρος αναζητήσεις και το ελικόπτερο της ΕΛΑΣ, χωρίς ωστόσο να εντοπίσουν τα ίχνη των δραστών.

Στην Ασφάλεια Λαμίας, στην κατάθεσή του, από φωτογραφίες καταζητούμενων, ο ένας από τους Πυροσβέστες, αναγνώρισε στο πρόσωπο του ενόπλου τον Αλβανό δραπέτη των φυλακών Τρικάλων, Μ.Κόλλα.

Οι εκτιμήσεις των Αρχών, ανέφεραν ότι οι δράστες, παραμένουν στην περιοχή, εξαιτίας των εκτεταμένων αναζητήσεων από την Αστυνομία, ενώ δεν απέκλειαν το ενδεχόμενο να επιχειρούσαν να κλέψουν όχημα, από την ευρύτερη περιοχή, ως μέσο διαφυγής. Εκτιμήσεις που επιβεβαιώθηκαν με τον πιο τραγικό τρόπο, και την απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής τα ξημερώματα, του 37χρονου Υπαρχιφύλακα Γιώργου Ανδριτσόπουλου, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του, και το Σώμα της ΕΛΑΣ.

Η δολοφονία του Υπαρχιφύλακα Γιώργου Ανδουτσόπουλου, «ξύπνησε» μαύρες μνήμες, για την ΕΛΑΣ

Τα ξημερώματα της 17ης Ιουνίου 2009, στα Άνω Πατήσια, εν ώρα υπηρεσίας, ο  Υπαρχιφύλακας Αντώνιος- Νεκτάριος Σάββας, ο οποίος υπηρετούσε στην Αντιτρομοκρατική, και βρισκόταν σε διατεταγμένη υπηρεσία προστασία μάρτυρα υπόθεσης τρομοκρατίας, έπεφτε νεκρός από τα πυρά μελών την τρομοκρατικής οργάνωσης ΣΕΧΤΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΩΝ, ενώ βρισκόταν σε υπηρεσιακό αυτοκίνητο. Οι δράστες τον γάζωσαν με Kalashnikov, και τον εκτέλεσαν εν ψυχρώ.

Τέσσερα χρόνια συμπληρώθηκαν σήμερα από εκείνη την ημέρα, και στη μνήμη του τελέστηκε τρισάγιο, παρουσία συγγενών, συναδέλφων, ενώ στην τελετή παρέστη και ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας,  συνοδευόμενος από τον Υπαρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Αδαμάντιο Σταματάκη και ανώτατους Αξιωματικούς της ΕΛΑΣ.

Σε δήλωσή του ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, ανέφερε, «Ήρθα σήμερα εδώ θεωρώντας ότι εκπροσωπώ το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, προκειμένου να αποτίσω φόρο τιμής στα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας που έχασαν τη ζωή τους στην προσπάθεια και στο καθήκον να υπερασπίσουν τη ζωή και την περιουσία των Ελλήνων πολιτών, στη μάχη κατά της τρομοκρατίας και του κοινού εγκλήματος. Αυτή είναι μια μακρά προσπάθεια που θα συνεχιστεί. Οφείλω όμως να πω ότι το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας χρωστά σε αυτούς τους ανθρώπους τεράστιο κεφάλαιο ευγνωμοσύνης, καθώς έναντι του μισθού των 700 και 800 ευρώ θέτουν τη ζωή τους σε κίνδυνο και πολλές φορές την χάνουν».

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας