19:40 Τρίτη 30 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Πολιτικό θρίλερ με… άρωμα εκλογών!

Πολιτικό θρίλερ με… άρωμα εκλογών!

Η ΕΡΤ έμελλε να είναι το πιο «καυτό» ζήτημα στην τρέχουσα επικαιρότητα το τελευταίο δεκαήμερο, ένα ζήτημα που δεν αποκλείεται να οδηγήσει την χώρα σε πρόωρες εκλογές καλοκαιριάτικα. Ναι, εκλογές… Βλέπετε, η τρικομματική συνεργασία «βάλλεται» από παντού. Η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ είναι χωρισμένες στα… δύο σημεία του ορίζοντα με τον Αντώνη Σαμαρά να δείχνει πιο «ευάλωτος» από ποτέ τον τελευταίο χρόνο τούτη την στιγμή.

[quote_text color=”#000000″ text_color=”#ffffff”]Με όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά η σημερινή συνάντηση των τριών αρχηγών αποκτά χαρακτήρα πολιτικού θρίλερ. Δεν αποκλείεται μάλιστα από απόψε να μιλάμε για πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα![/quote_text]

Από αργά το βράδυ της Τρίτης το κλίμα επιδεινώθηκε μετά και την αιφνιδιαστική παρέμβαση του προέδρου του ΣτΕ που διάψευσε πως υπήρξαν εκ μέρους του επεξηγήσεις και μάλιστα εξειδικευμένες σε οδηγίες ως προς την πορεία της ΕΡΤ ΑΕ σε κατάργηση, την συγκρότηση μεταβατικού φορέα και τέλος την ίδρυση νέας Δημόσιας Τηλεόρασης. Η διάψευση αυτή κινητοποίησε αμέσως τα επιτελεία της Αγίου Κωνσταντίνου και της Ιπποκράτους που προέβησαν σε επιθετικές ανακοινώσεις καταγγέλλοντας εξωθεσμικούς χειρισμούς εκ μέρους της κυβέρνησης. Υπήρξε μάλιστα χθες ημίωρη τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ Σαμαρά και Βενιζέλου. Κατά την συνομιλία αυτή το Μαξίμου υπέβαλε μία νέα πρόταση για πρόσληψη όλων των εργαζομένων στην ΕΡΤ ΑΕ με δίμηνες συμβάσεις. Η πρόταση αυτή ενδεχομένως να προσκρούει στις επιταγές της τρόικας, η οποία χθες στο Μαξίμου δεν ήταν και πολύ φιλική, αλλά και στους ίδιους τους εργαζόμενους της Δημόσιας Τηλεόρασης αφού για να αποδεχθούν καθεστώς δίμηνης σύμβασης ενδεχομένως να απολέσουν δικαίωμα σε αποζημιώσεις.

Σήμερα το μεσημέρι συναντήθηκαν οι κ.κ. Βενιζέλος και Κουβέλης, οι οποίοι διαφωνούν με τον πρωθυπουργό αναφορικά με τον τρόπο κλεισίματος της ΕΡΤ. Οι κ.κ. Βενιζέλος και Κουβέλης, που θέλουν να καθορίσουν μια κοινή στάση αλλά και να εκτιμήσουν τις εξελίξεις από εδώ και στο εξής, συνομίλησαν για μία περίπου ώρα. Εξερχόμενος του γραφείου του κ.Κουβέλη, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε: «Κάναμε μία συνεννόηση» και έφυγε χαμογελώντας. «Ανταλλάξαμε απόψεις γύρω από όλα τα ενδεχόμενα που υπάρχουν» είπε λίγο αργότερα ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ για τη συνάντηση που είχε με τον Βενιζέλο. Με αυτά τα δεδομένα η σιβυλλική παρέμβαση βασικού συνεργάτη του πρωθυπουργού «Ο Σαμαράς δεν θα βάλει άλλο νερό στο κρασί του και το ζήτημα είναι ότι αν δεν βάλουν οι άλλοι (ΔΗΜΑΡ και ΠΑΣΟΚ) νερό στο δικό τους κρασί τότε πάμε για εκλογές» προσλαμβάνει μία ιδιαίτερη σημασία. Εκλογές που δείχνουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ να παλεύουν για την πρωτιά, ενώ η Χρυσή Αυγή αυξάνει τα ποσοστά της εντυπωσιακά. Σημεία των (δύσκολων) καιρών.

Όλα πλέον θα ξεκαθαριστούν στη απογευματινή συνάντηση των τριών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου στις 18.00.

Το ereportaz.gr θα έχει όλες τις πολιτικές εξελίξεις…

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

      

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας