11:27 Τρίτη 30 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

«Τα αντισταθμιστικά αφορούν τους «διαδόχους» του Άκη»

«Τα αντισταθμιστικά αφορούν τους «διαδόχους» του Άκη»

Παρουσία του πρώην υπουργού Ακη Τσοχατζόπουλου, ενώπιον του τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, συνεχίζεται σήμερα η δίκη για την υπόθεση των παράνομων αμοιβών μέσω εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής ακροαματικής διαδικασίας, ο εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου κακουργημάτων της Αθήνας Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος εξέφρασε τη θλίψη του «για την ευκολία με την οποία το ελληνικό δημόσιο και το υπουργείο Εθνικής Αμυνας έσπευδαν να πληρώνουν τις συμβάσεις για τα υποβρύχια χωρίς να έχει υλοποιηθεί κανένα από τα αντισταθμιστικά οφέλη».

Χαρακτηριστικά ο κ. Παναγιωτόπουλους ανέφερε: «Μου προκαλεί θλίψη ως Εισαγγελέα και κυρίως ως έλληνα πολίτη ότι υπάρχει σύμβαση αντισταθμιστικών οφελημάτων για παροχές, υποδομές και δεν υλοποιήθηκε καμία. Ωστόσο η ελληνική πολιτεία ασθμαίνουσα έσπευδε να πληρώνει τον οποίο προμηθευτή» και πρόσθεσε: «Δεν ξέρω αν αφορά αυτό τους κατηγορούμενους αλλά θέλω να δείξω πως δρα διαχρονικά η ελληνική πολιτεία».

Έντονη ήταν η αντίδραση του Ακη Τσοχατζόπουλου μετά την τοποθέτηση του εισαγγελέα, ενώ ο δικηγόρος του πρώην υπουργού, Γιάννης Παγορόπουλος σημείωσε ότι «αυτός είναι και ο προβληματισμός του ελληνικού λαού».

«Τα αντισταθμιστικά όπως αναγνωρίζει και το δικαστήριο δεν αφορούν την περίοδο Τσοχατζόπουλου αλλά των επόμενων υπουργών», πρόσθεσε ο κ. Παγορόπουλος, αφήνοντας εκ νέου αιχμές κατά των διαδόχων του Άκη Τσοχατζόπουλου στην ηγεσία του υπουργείου Άμυνας.

Παράλληλα, συνεχίζεται και σήμερα η διαδίκασία ανάγνωσης των εγγράφων στο δικαστήριο, το οποίο θα πρέπει σε μία από τις επόμενες συνεδριάσεις του να αποφασίσει εάν θα καλέσει τελικά τα μέλη του ΚΥΣΕΑ ως μάρτυρες υπεράσπισης του Άκη Τσοχατζόπουλου.

πηγή: newpost.gr

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας