5:33 Τρίτη 30 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Αλικαρνασσός: Τρείς κρατούμενοι καλύπτουν τα κενά της Πολιτείας!

Αλικαρνασσός: Τρείς κρατούμενοι καλύπτουν τα κενά της Πολιτείας!

Δύο βαρυποινίτες που έχουν καταδικαστεί για απαγωγή κι ένας ακόμη νεαρός που κατηγορήθηκε και καταδικάσθηκε ως μέλος της μαφίας των Ζωνιανών αποδεικνύουν ότι η ανθρωπιά δεν χάνεται ούτε πίσω από τα σίδερα μιας φυλακής. Οι τρεις αυτοί έγκλειστοι της Αλικαρνασσού καλύπτουν τα… κενά της πολιτείας αναφορικά με τις ανάγκες για σίτιση των 300 και πλέον κρατούμενων του σωφρονιστικού καταστήματος Ηρακλείου. Είναι εκείνοι που με τις γνωριμίες, την πειθώ και γενικότερα με τον τρόπο τους φροντίζουν να μην λείπει τίποτα από το τραπέζι των 300 και πλέον κρατούμενων που φιλοξενούνται εκεί.

Η προσπάθειά τους για την όσο το δυνατόν καλύτερη σίτιση των κρατούμενων αποτελεί τις τελευταίες ημέρες το θέμα συζήτησης στους κόλπους της φυλακής. Και δικαίως, αφού οι τρεις αυτοί καταδικασθέντες έχουν «πάρει επάνω τους» το θέμα της σίτισης και έχουν φροντίσει τα τρόφιμα όχι μόνο να φτάνουν στις αποθήκες του σωφρονιστικού καταστήματος αλλά και να … περισσεύουν.

Όπως είναι γνωστό η οικονομική κρίση έπληξε τη φυλακή και στο θέμα των κονδυλίων που χορηγούνται για την αγορά των τροφίμων. Τα παράπονα που κατά καιρούς είχαν εκφραστεί από έγκλειστους που επικοινωνούσαν με τα μέσα ενημέρωσης ήταν πολλά και είχαν να κάνουν όχι τόσο με την ποιότητα των τροφών αλλά με την ποσότητα που ολοένα και μειωνόταν. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι από το 2002 το τροφείο καθημερινά για κάθε κρατούμενο ήταν 3 ευρώ και 20 λεπτά. Τα τελευταία χρόνια μειώθηκε κατά ένα ευρώ με ότι αυτό συνεπάγεται…

Οι τρεις προαναφερθέντες κρατούμενοι μέλη και οι ίδιοι αυτής της κλειστής κοινότητας αν και είχαν την οικονομική δυνατότητα και τη στήριξη από τους συγγενείς τους να περνούν “ζωή και κότα”, αδιαφορώντας για τους υπολοίπους, δεν γύρισαν την πλάτη τους στα προβλήματα των συγκρατούμενών τους που δεν έχουν την ίδια τύχη με αυτούς. Απεναντίας, ακολουθώντας όλες τις νόμιμες διαδικασίες σκέφτηκαν και υλοποίησαν το … αλτρουιστικό τους σχέδιο.

Τι έκαναν; Ενεργοποίησαν τις γνωριμίες τους και κατάφεραν να φέρουν κατά τόνους φρούτα, λαχανικά, κρέατα και όλα τα καλά που χρειάζεται το μαγειρείο της φυλακής για να παρασκευάσει τις εκατοντάδες μερίδες που απαιτούνται.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πατρίς» και του Θάνου Περβολαράκη, η προσπάθειά τους αυτή ξεκίνησε πριν από λίγες ημέρες και μέχρι και σήμερα έχουν γίνει δύο φορτοεκφορτώσεις με τελικό προορισμό τη φυλακή. Για να αντιληφθεί κάνεις το μέγεθος των ποσοτήτων των τροφίμων που έχουν μεταφερθεί, αρκεί να αναφερθεί ότι τις τελευταίες ημέρες οι τρεις αυτοί κρατούμενοι εξασφάλισαν πέντε τόνους καρπούζια και περισσότερους από δέκα τόνους κρέατος, λαχανικά κι άλλα τροφίμα.

Και συναυλίες

Συναυλία με τον Μανόλη Κονταρό πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες στο κατάστημα κράτησης της Νέας Αλικαρνασσού. Ο Κρητικός καλλιτέχνης είχε και πέρυσι βρεθεί στο πλευρό των κρατούμενων, αφήνοντας πάντα τις καλύτερες εντυπώσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπεύθυνοι της φυλακής είναι σε επικοινωνία και με τον Μανόλη Λυδάκη και συζητούν τις πιθανότητες πραγματοποίησης συναυλίας του καταξιωμένου καλλιτέχνη εκεί.

 

πηγή: ΠΑΤΡΙΣ

 

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

     

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας