6:19 Κυριακή 19 Μαΐου 2024
eReportaz

Live:

Με αλλαγές ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο επί της αρχής

Με αλλαγές ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο επί της αρχής

Σε οπισθοχώρηση υπο το βάρος της απειλής καταψήφισης οδηγείται η κυβέρνηση καθώς αναμένεται η απόσυρση μιας σειράς άδικων και προκλητικών διατάξεων και τροπολογιών που είχαν παρεισφρήσει στο πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης.

Πάντως, το κρίσιμο νομοσχέδιο ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ) στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής και πλέον αύριο ξεκινά η συζήτησή του στην Ολομέλεια που θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Τετάρτης με την σχετική ψηφοφορία.

Πιο αναλυτικά οι προειδοποιητικές βολές από την πτέρυγα του ΠΑΣΟΚ που εν τέλει κατέληξαν στο ξεκάθαρο μήνυμα της καταψήφισης ανάγκασαν την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών να δεσμευτεί για την διόρθωση της διάταξης που παρέχει πλήρη νομική ασυλία στα μέλη του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).

Να σημειωθεί ότι το γεγονός ότι με την συγκεκριμένη διάταξη η κυβέρνηση παρείχε όχι μόνο αστική αλλά και ποινική ασυλία στο Δ.Σ. του ΤΧΣ, εξόργισε τα στελέχη της Ιπποκράτους αλλά και αρκετούς βουλευτές της ΝΔ. Υπο αυτά τα δεδομένα, κατά την συζήτηση στην Ολομέλεια αναμένεται να υπάρξει επίσημη διόρθωση.

Εκτός αυτού, αναμένεται και η απόσυρση της τροπολογίας που επέκτεινε τα προνόμια του υπουργού Εθνικής Αμυνας και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης ώστε να μπορεί να χρησιμοποιεί τα δύο κρατικά αεροσκάφη. Την τροπολογία υπογράφουν οι υπουργοί Αμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος και Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ενώ και σε αυτή την περίπτωση το ΠΑΣΟΚ είχε ξεκαθαρίσει ότι θα καταψηφίσει.

Να σημειωθεί ότι τις προηγούμενες ημέρες και μετά την αποκάλυψη του protothema.gr,  η κυβέρνηση είχε αναγκαστεί στην διόρθωση άρθρου που πριμοδοτούσε κατά την διαδικασία της αξιολόγησης μόνο τους αποσπασμένους υπαλλήλους σε υπουργικά γραφεία!

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

 

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας