10:54 Τρίτη 30 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Ελεύθεροι Κασιδιάρης, Παναγιώταρος, Μίχος

Ελεύθεροι Κασιδιάρης, Παναγιώταρος, Μίχος

Η δικαιοσύνη αποφάσισε: Ο Ηλίας Κασιδιάρης αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 50.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα!

Προφυλακίζεται ο Λαγός και οι Παναγιώταρoς, Μίχος αφήνονται ελεύθεροι με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. H μαραθώνια απόλογία ενώπιον των ειδικών ανακριτών που ξεκίνησε χθες το μεσημέρι ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα.

Οι δικαστικοί λειτουργοί έκριναν ότι προσωρινά κρατούμενος πρέπει να παραμείνει ο Γιάννης Λαγός. Αντίθετα αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι υπόλοιποι τρεις βουλευτες. Δικαστικοί κύκλοι επισημαίνουν ότι η συγκεκριμενη εξέλιξη επιφέρει ιδιαίτερο “πλήγμα” στη δικογραφία η οποία σχηματίσθηκε καθώς καταδεικνύει ότι υπήρχαν δικονομικά κενά τα οποία εκμεταλλεύτηκαν οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμενων.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη αποτελεί και μια “εκδίκηση” την οποία παίρνει ο ποινικολόγος, Παύλος Σαρακης, ο οποίος διαγράφηκε από τη Νέα Δημοκρατία επειδή επέλεξε να αναλάβει την υπεράσπιση του Ηλία Κασιδιάρη.

Η αποχώρησή 

Οι τρεις βουλευτές αποχώρησαν με ταξί από την Ευελπίδων ενώ κατά την έξοδό τους ήταν προκλητικοί. Ο Κασιδιάρης επιτέθηκε σε δημοσιογράφους, κλοτσούσε, ενώ χαστούκισε και έναν εικονολήπτη. Ο Παναγιώταρος φώναζε υβριστικά και απειλητικά συνθήματα όπως: «Τώρα θα δείτε σιχάματα!».

Τα στοιχεία για το Λαγό 

Τα στοιχεία σε βάρος του Γιάννη Λαγού φέρονται να είναι συντριπτικά από καταγραφές τηλεφωνικών συνομιλιών και κλήσεων που σχετίζονται με το περιστατικό της δολοφονίας στο Κερατσίνι. Ο χρυσαυγίτης βουλευτής κρίθηκε προφυλακιστέος για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας