19:49 Πέμπτη 2 Μαΐου 2024
eReportaz

Live:

"Οσμή" Χρυσής Αυγής σήμερα στο εδώλιο

"Οσμή" Χρυσής Αυγής σήμερα στο εδώλιο

Μία υπόθεση, η οποία έχει συσχετιστεί με τη δικογραφία για την Χρυσή Αυγή ως εγκληματική οργάνωση, αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα. Στο εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου κάθονται δύο άνδρες, ένας πυροσβέστης και ένας άνεργος, για τη δολοφονία του 27χρονου Πακιστανού, Luqman Shehzad, που σημειώθηκε τα ξημερώματα της 17ης Ιανουαρίου στα Κάτω Πετράλωνα.

Πληροφορίες και από τις δύο πλευρές, πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης, αναφέρουν ότι δεν υπάρχουν αιτήματα αναβολής, αν και η υπόθεση είναι πρωτοείσακτη. Στο ακροατήριο, θα βρίσκονται και οι γονείς του θύματος, οι οποίοι πριν μερικές ημέρες έφτασαν αεροπορικώς από το Πακιστάν.

Ο θάνατος του 27χρονου, ενώ πήγαινε με το ποδήλατό του στη δουλειά, συνδέθηκε με τη Χρυσή Αυγή, μία περίοδο που ακόμη δεν είχε ξεκινήσει η έρευνα για την εκληματική οργάνωση. Σύμφωνα με έγγραφα της δικογραφίας, σε σπίτι κατηγορουμένου εντοπίστηκαν τεράστιες ποσότητες προεκλογικού υλικού της οργάνωσης.

Πάντως, στο υπ’ αριθμ. 3082/2013 βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, δεν υπάρχει καμία αναφορά στη Χρυσή αυγή, ενώ στους δύο άνδρες αποδίδονται οι πράξεις της ανθρωποκτονίας με πρόθεση από κοινού, της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας, και άλλα.

Μεταξύ άλλων, αναφέρουν οι δικαστές του συμβουλίου αναφέρουν πως ο κατηγορούμενος Δ.Λ. «με ένα στιλέτο τύπου “πεταλούδα” που έφερε μαζί του, έπληξε τον αλλοδαπό στο στήθος και ο δεύτερος κατηγορούμενος (σ.σ. τότε πυροσβέστης) Χ.Σ. μ’ ένα στιλέτο που έφερε μαζί του, τον έπληξε στη μέση και στο μηρό, με αποτέλεσμα από τα χτυπήματα αυτά να επέλθει ο ακαριαίος θάνατός του. Ακολούθως οι κατηγορούμενοι επιβιβάστηκαν στη μοτοσικλέτα τους και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση».

Το αρμόδιο συμβούλιο βέβαια, αναφέρει ότι αφορμή της ανθρωποκτονίας ήταν «ένας ασήμαντος διαπληκτισμός» και συγκεκριμένα ότι ο νεαρός «παρεμπόδισε με το ποδήλατό του τους κατηγορούμενους να τον προσπεράσουν με τη μοτοσικλέτα».

Οι δύο κατηγορούμενοι πάλι, υποστηρίζουν ότι δεν είναι χρυσαυγίτες. Ο πρώτος ισχυρίζεται πως «δεν είχε πρόθεση να τραυματίσει σοβαρά, πόσω μάλλον να αφαιρέσει τη ζωή του θύματος», ενώ ο πρώην πυροσβέστης ανέφερε ότι τα χτυπήματά του «ήταν ιδιαίτερα ελαφρά και αβαθή και ως εκ τούτου δεν συνδέονται αιτιωδώς με το μοιραίο θανατηφόρο αποτέλεσμα», ενώ «αποσκοπούσουν αποκλειστικά και μόνο στον εκφοβισμό του θύματος».

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

      

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας