19:08 Τρίτη 30 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Όρθιος έμεινε ο Απόλλωνας στη Βέροια

Όρθιος έμεινε ο Απόλλωνας στη Βέροια

Για την Βέροια, κάτω από τα δοκάρια βρέθηκε ο Καντιμοίρης, με τους Βέρτζο Σισοκό μπροστά του και τους Γεωργιάδη, Αμαραντίδη στα άκρα. Όστοϊς και Βεργώνης ήταν στον άξονα, με τον Καλτσά μπροστά τους, ενώ τον Μπεν πλαισίωσαν οι Μπαργκάν, Παυλίδης.

Στην αντίπερα όχθη, ο Απόλλωνας είχε τον Γκόμεζ στην εστία, με τους Δεληζήση, Σόντεμπεργκ μπροστά του και τους Χατζηζήση, Παντελιάδη στα άκρα. Στον άξονα βρέθηκαν Κόρμπος και Αμπρόουζ, με τον Τσοκάνη Δεξιά και τον Λουσέρο αριστερά, ενώ στην επίθεση έπαιξαν οι Πετρόπουλος και Νταλμπεργκ.

Η Βέροια μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και πήρε τον έλεγχο του κέντρου, με τον Απόλλωνα να μοιάζει αρκετά επηρεασμένος από τα πολλά προβλήματα, διοικητικά και αγωνιστικά, με αποτέλεσμα να δείχνει μουδιασμένος και να αφήνει την πρωτοβουλία στους γηπεδούχους. Παρόλα αυτά, η «Βασίλισσα του Βορρά» δεν μπορούσε να εκμεταλλευτεί αυτή την υπεροχή, καθώς η άμυνα του Απόλλωνα ήταν πολύ καλά στημένη.

Όσο περνούσε η ώρα, η γηπεδούχος ομάδα ανέβαζε στροφές και πίεζε ψηλά, προκειμένου να οδηγήσει την αντίπαλη άμυνα σε λάθος και να την… ξεκλειδώσει. Αυτός που ξεχώριζε, για ακόμα μία φορά, ήταν ο Μπεν, ο οποίος ήταν ο οποίο κινητικός παίκτης του γηπέδου και ο μοναδικός που έδειχνε ικανός να δημιουργήσει ρήγματα.

Έτσι κι έγινε! Αφού προειδοποίησε στο 28′ με ένα πολύ ωραίο σουτ, το οποίο πέρασε ελάχιστα έξω από την αντίπαλη εστία, κατάφερε τελικά να ανοίξει το σκορ λίγο πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους. Ήταν το 43ο λεπτό, όταν ο Καλτσάς με εκτέλεση κόρνερ βρήκε τον Γάλλο επιθετικό στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας, όπου οι αμυντικοί της Ταξιαρχίας τον είχαν… ξεχάσει και αυτός με κεφαλιά άνοιξε το σκορ για την Βέροια!

Στο δεύτερο μέρος, οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πολύ πιο δυνατά, αφού το τέρμα του Μπεν τον ανάγκαζε να αφήσει την άμυνά του και να ψάξει την ισοφάριση. Με πρωταγωνιστή τον Πετρόπουλο, λοιπόν, η Ταξιαρχία έφτασε πολύ κοντά στο γκολ στο 58′. Ο Καντιμοίρης με κακή έξοδο, έχασε την φάση, με τον πρώτο σκόρερ του Απόλλωνα να βρίσκει την μπάλα με το στήθος και τον Βέρτζο να σώζει πάνω στην γραμμή την ομάδα του, απομακρύνοντας την τελευταία στιγμή.

Μπορεί η ισοφάριση να μην ήρθε σε αυτή τη φάση, όμως 6 λεπτά αργότερα ο Πετρόπουλος πήρε το αίμα του πίσω και κατάφερε να ισοφαρίσει, πετυχαίνοντας ένα παλικαρίσιο γκολ. Ο επιθετικός του Απόλλωνα, υποδέχτηκε πολύ όμορφα την μπάλα, έμεινε όρθιος στο μαρκάρισμα του Αμαραντίδη, πρόλαβε την έξοδο του Καντιμοίρη, τον οποίο νίκησε με ωραίο πλασέ για να γράψει έτσι το 1-1!

Το ισόπαλο αποτέλεσμα δεν βόλευε καμία από τις δύο ομάδες και έτσι αμφότερες προτίμησαν να ρισκάρουν, ανοίγοντας τον ρυθμό, με το παιχνίδι να αποκτά ξαφνικά πιο γρήγορο ρυθμό. Τόσο η Βέροια, όσο και ο Απόλλωνας, είχαν ευκαιρίες για να πετύχουν κάποιο τέρμα, με τους Καντιμοίρη και Γκόμεζ να νικούν τους Πετρόπουλο και Ζεζίνιο αντίστοιχα. Έτσι, το τελικό σφύριγμα του διαιτητή Κομίνη, βρήκε τις δύο ομάδες να μοιράζονται βαθμούς και εντυπώσεις, με το αποτέλεσμα αυτό, όμως, να μην ικανοποιεί κανέναν.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Βέροια (Ράτκο Ντόστανιτς): Καντιμοίρης, Γεωργιάδης, Αμαραντίδης, Βέρτζος, Σισοκό, Όστοϊτς, Παυλίδης (64′ Ζεζίνιο), Βεργώνης, Μπεν, Μπαργκάν (73′ Γκονσάλβες), Καλτσάς

Απόλλων (Λόρι Σάντσεζ): Γκόμες, Χατζηζήσης, Σόντερμπεργκ, Δεληζήσης, Κόρμπος, Παντελιάδης, Πετρόπουλος (89′ Τσιλιγκίρης), Τσοκάνης, Ντάλμπεργκ (85′ Παπαζαχαρίας), Άμπροουζ (71′ Φαρινόλα)

Πηγή: gazzetta.gr

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας