4:45 Τρίτη 30 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Επίσκεψη Γιατσένιουκ στις ΗΠΑ

Επίσκεψη Γιατσένιουκ στις ΗΠΑ

Ο μεταβατικός πρωθυπουργός της Ουκρανίας Αρσένι Γιατσένιουκ θα επισκεφθεί αυτή την εβδομάδα τις ΗΠΑ με σκοπό τη συζήτηση του θέματος σχετικά με την κρίση στην Κριμαία.

«Μεταβαίνω στις ΗΠΑ όπου θα έχω συναντήσεις σε ανώτατο επίπεδο με στόχο την επίλυση της κρίσης που συντελείται στις διμερείς και πολυμερείς μας σχέσεις», δήλωσε ο κ. Γιατσένιουκ κατά την έναρξη κυβερνητικής συνάντησης στο Κιέβο.

Δεν έδωσε πάντως στη δημοσιότητα τις ημερομηνίες της επίσκεψής του, ούτε άλλες πληροφορίες σχετικές με αυτήν.

Την επίσκεψη Γιατσένιουκ στην Ουάσιγκτον επιβεβαίωσε και αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

Νωρίτερα, σε συγκέντρωση χιλιάδων ατόμων στο Κίεβο προς τιμήν του εθνικού ποιητή της χώρας του 19ου αιώνα Ταράς Σεβτσένκο, ο κ. Γιατσένιουκ είπε ότι η Ουκρανία δεν θα «παραχωρήσει ούτε τετραγωνικό εκατοστό από το έδαφός της» στη Ρωσία.

«Αυτή η γη είναι δική μας. Δεν θα παραχωρήσουμε ούτε ένα τετραγωνικό εκατοστό της. Η Ρωσία και ο πρόεδρός της θα πρέπει να το γνωρίζουν αυτό», είπε.

«Δεν υπάρχουν σχέδια αποστολής στρατευμάτων στην Κριμαία»

Ουκρανικά στρατεύματα πραγματοποιούν ασκήσεις σε στρατιωτικές βάσεις αλλά δεν υπάρχουν σχέδια για την αποστολή των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στην περιοχή της Κριμαίας, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax επικαλούμενο τον μεταβατικό υπουργό Άμυνας Ιχόρ Τενιούκ.

Απαντώντας στις εικασίες από διάφορα μέσα ενημέρωσης σχετικά με τις κινήσεις των ουκρανικών στρατευμάτων μετά την κατάληψη της Κριμαίας από τις ρωσικές δυνάμεις, ο ίδιος δήλωσε ότι οι μοναδικές κινήσεις στρατευμάτων που μπορεί να γίνουν αντιληπτές είναι από τη μία βάση στην άλλη για τις ανάγκες εκπαιδευτικών ασκήσεων.

«Δεν προβλέπεται καμία μετακίνηση, καμία αναχώρηση των ενόπλων δυνάμεων για την Κριμαία. Πραγματοποιούν ασκήσεις ρουτίνας όπως συνέβαινε πάντα», είπε ο κ. Τενιούκ.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

      

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας