14:56 Τρίτη 30 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Παραχωρούνται για κοινωνικές εκδηλώσεις το ... Καλλιμάρμαρο και η Στοά Αττάλου

Παραχωρούνται για κοινωνικές εκδηλώσεις το ... Καλλιμάρμαρο και η Στοά Αττάλου

Το πράσινο φως για την ενοικίαση αρχαιολογικών μνημείων από ιδιωτικούς φορείς για εκδηλώσεις που θα γίνουν τον Μάιο και τον Ιούνιο άναψε το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.

Το ΚΑΣ γνωμοδότησε κατά πλειοψηφία υπέρ της παραχώρησης των μνημείων, με την καταβολή αντιτίμου.

Τα μνημεία που θα παραχωρηθούν για να κάνουν ιδιώτες εκδηλώσεις είναι το Παναθηναϊκό Στάδιο και η Στοά του Αττάλου.

Όσον αφορά το Παναθηναϊκό Στάδιο, τα τραπεζοκαθίσματα θα στρωθούν σε έναν περιορισμένο χώρο κοντά στην είσοδο, στη δε Στοά του Αττάλου έξω από τις κιονοστοιχίες του μνημείου, μπροστά στο πλάτωμα που σχηματίζεται.

Το χορευτικό δρώμενο θα γίνει ανάμεσα στις δύο κιονοστοιχίες, στο τμήμα που είναι άδειο από αρχαία έργα. Και στις δύο περιπτώσεις, ο αριθμός των συμμετεχόντων δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 120 άτομα.

Τα μέλη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, που κλήθηκαν να γνωμοδοτήσουν ως προς την παραχώρηση χρήσης του Παναθηναϊκού Σταδίου και της Στοάς του Αττάλου προκειμένου να πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις στο πλαίσιο δράσεων ξένης επενδυτικής εταιρίας.

Επιπλέον, η Στοά του Αττάλου ζητήθηκε και από παγκόσμια οργάνωση επιχειρηματιών για εκδήλωσης στο πλαίσιο του συνεδρίου της. Σημειώνεται ότι οι εκδηλώσεις της ιδιωτικής εταιρίας -προβολή στο Καλλιμάρμαρο και χορευτικό δρώμενο στη Στοά του Αττάλου- έχουν πολιτιστικό χαρακτήρα, υψηλού επιπέδου, όπως ειπώθηκε στο συμβούλιο, με επίκεντρο το ολυμπιακό ιδεώδες στην πρώτη και την κλασική μουσική στο δεύτερο. Ωστόσο, και οι δύο εκδηλώσεις πλαισιώνονται με δείπνο.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας