4:23 Τρίτη 30 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Οι ώρες μέχρι τη σύλληψη του καρτέλ (φωτο-video)

Οι ώρες μέχρι τη σύλληψη του καρτέλ (φωτο-video)

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Πανόπουλος, Γιώργος Λαιμός

Μεγαλοβαρόνος  κοκαΐνης της  Λατινικής Αμερικής βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες πίσω από την ιστορία με τα 230 κιλά καθαρής κοκαΐνης που βρήκαν οι αστυνομικοί μέσα υπερπολιτελέστατη  μεζονέτα στη Βούλα. Σύμφωνα μάλιστα με μαρτυρίες του ereportaz η περιοχή είναι από τις πιο χλιδάτες και σε μικρή απόσταση διαμένει και ο δήμαρχος Βούλας. Η Αρχές έχουν συλλάβει ήδη έναν 50χρονο Έλληνας με καταγωγή από την Καλαμάτα, ένας 25χρονο Μεξικανό και ένα Κολομβιανό ηλικίας 60 ετών, οι οποίοι ήταν ο συνδετικός κρίκος για τη διακίνηση μέρους της ποσότητας στην Ελλάδα και στη Μέση Ανατολή. Ενώπιον του εισαγγελέα έχουν οδηγηθεί οι τρεις συλληφθέντες για την υπόθεση.

Narkotika-voula-apoklistiko
Η μαρτυρία κατοίκου της περιοχής

Σύμφωνα με δήλωση κατοίκου της περιοχής στο ereportaz, η Αρχές είχαν ολόκληρη επιχείρηση ώστε να μην καταφέρουν να ξεφύγουν οι δράστες αλλά και να βρουν την ποσότητα ναρκωτικών που θα…τροφοδοτούσε Ελλάδα και Μέση Ανατολή.

Δείτε τι είπε κάτοικος της περιοχής:

Πως έφτασαν στα ίχνη τους

Narkotika-voula

Πριν από περίπου ένα μήνα,  έφθασε η πληροφορία στις Αρχές ότι ένας από τους μεγαλύτερους εμπόρους ναρκωτικών της Κολομβίας έκλεισε «συμφωνία» με εγχώριους εμπόρους, προκειμένου να μεταφέρει μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης μέσω Ελλάδας, ως αρχικό σταθμό αλλά με τελικό προορισμό την αγορά της Μέσης Ανατολής.

Η κόκα φορτώθηκε σε πλοίο από λιμάνι του Μεξικού και τα πέντε σακ βουαγιάζ με το  εμπόρευμα, που ήταν κρυμμένο μέσα σε φρούτα, έφθασε μέσω Ατλαντικού στο λιμάνι του Πειραιά. Εκεί μπήκε σε διακριτική παρακολούθηση από τους άντρες της δίωξης ναρκωτικών του λιμενικού, και διαπιστώθηκε ότι από την αποθήκη φρούτων κατέληξε σε μεζονέτα της Βούλας.

Οι αστυνομικοί έχουν προχωρήσει ήδη σε καταμέτρηση των ναρκωτικών και αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις από τις Αρχές.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

      

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας