18:55 Τρίτη 30 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Online φαρμακείο και κόστος

Online φαρμακείο και κόστος

Το online φαρμακείο αποτελεί μία καινούρια επιχειρηματική προσπάθεια, όπως είναι το propharmacy.gr. Πολλοί φαρμακοποιοί προχωρούν στη δημιουργία τους με σκοπό το κέρδος και την καλύτερη εξυπηρέτηση του καταναλωτικού κοινού. Το online φαρμακείο είναι μία καινούρια εφαρμογή στη ζωή μας.

Η δημιουργία του κατάλληλου ηλεκτρονικού καταστήματος είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για όλους και είναι το άλφα και το ωμέγα στην επιτυχία της επιχείρησης μας στο διαδίκτυο.

Κάθε μέρα δημιουργούνται δεκάδες καινούρια ηλεκτρονικά καταστήματα και ο ανταγωνισμός σε κάθε κλάδο οξύνεται συμπιέζοντας το μερίδιο αγοράς προς τα κάτω για όλους τους υπόλοιπους.

Δεν είναι πάλι λίγες οι φορές που νέα ηλεκτρονικά καταστήματα ενώ φαίνονται πολύ καλοστημένα στην ουσία δεν δουλεύουν καθόλου και με το ζόρι παίρνουν μια ηλεκτρονική παραγγελία τη μέρα. Ένας βασικός λόγος είναι η σχέση εξόδων κατασκευής τους και εσόδων τους.

Το κόστος κατασκευής του ηλεκτρονικού μας καταστήματος είναι ένας μεγάλος πονοκέφαλος, αφού το κόστος από μόνο του δεν σημαίνει κάτι, όπως και η φήμη της εταιρείας που θα επισκεφτούμε για να πάρετε προσφορά.

Κάθε ηλεκτρονικό κατάστημα είναι ένα καινούριο έργο και όπως και σε κάθε έργο ενέχει η κατασκευή του κάποιο ρίσκο.

Αυτό σημαίνει ότι όσο καλό και πετυχημένο να βγήκε το προηγούμενο ηλεκτρονικό φαρμακείο, που φτιάξαμε ή που δημιουργήσαμε, δεν προϋποθέτει την επιτυχία του επόμενου.

Αυτό συμβαίνει γιατί στην κατασκευή ενός ηλεκτρονικού καταστήματος εισέρχονται κάθε φορά και διαφορετικοί παράγοντες όπως ο ίδιος ο επιχειρηματίας, διαφορετικά λογότυπα και γραφικά, διαφορετικά προϊόντα και προσφορές και διαφορετικό στήσιμο, πράγμα που αλλάζει όλα τα δεδομένα.

Πολλοί φαρμακοποιοί τέλος, και ενώ έχουν επενδύσει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για το στήσιμο του φυσικού τους φαρμακείου, νομίζουν ότι με μερικά μικρά σχετικά ποσά θα  μπορέσουν να ξεκινήσουν  το δικό τους ηλεκτρονικό τους φαρμακείο.

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας