7:04 Τρίτη 30 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Financial Times: Οι πολιτικές δυναστείες της Ελλάδας θα επιστρέψουν στην εξουσία

Financial Times: Οι πολιτικές δυναστείες της Ελλάδας θα επιστρέψουν στην εξουσία

Τη συνέχεια των πολιτικών δυναστειών της Ελλάδας προβλέπει η βρετανική εφημερίδα, Financial Times, η οποία σε δημοσίευμά της αναφέρει ότι ακόμα και έπειτα από μια νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις επικείμενες εκλογές, ο δρόμος προς την εξουσία είναι σχεδόν σίγουρο ότι κάποια στιγμή θα ανοίξει ξανά για τα νεότερα μέλη των πολιτικών δυναστειών.

Παράλληλα, όπως σημειώνει ο αρθρογράφος Τόνι Μπάρμπερ, πολλά από τα μέλη της παλιάς πολιτικής τάξης στην Ελλάδα, θα κερδίσουν έδρες και στη νέα βουλή.

Αναφερόμενος στις πολιτικές δυναστείες στην Ελλάδα, οι οποίες προβλέπει ότι κάποια στιγμή θα επιστρέψουν στην εξουσία, ο αρθρογράφος σημειώνει ότι από το 1944 αυτές οι τρεις δυναστείες έχουν βγάλει έξι πρωθυπουργούς, οι οποίοι κυβέρνησαν την Ελλάδα σχεδόν τα μισά από τα 71 χρόνια που ακολούθησαν μέχρι σήμερα.

Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα των FT, η οικογένεια Μητσοτάκη, έχει μείνει περισσότερο στην εξουσία.

Όπως αναφέρεται, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο πατριάρχης της οικογένειας, ήταν πρωθυπουργός από το 1990 έως το 1993. Ο αρθρογράφος, παράλληλα, εκτιμά ότι ο 46χρονος σήμερα Κυριάκος Μητσοτάκης αποτελεί πραγματική ελπίδα της οικογένειας. Μάλιστα, χαρακτηρίζεται ως δυνατός υποψήφιος για τη διαδοχή του Αντώνη Σαμαρά, αν τεθεί θέμα ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας.

Σε ό,τι αφορά στον 35χρονο Κώστα Μπακογιάννη, γιο της Ντόρας, θεωρείται ανερχόμενο πρόσωπο στη Νέα Δημοκρατία. Μέλος της οικογένειας, είναι η 55χρονη Αντιγόνη Λυμπεράκη, καθηγήτρια Οικονομικών, ανιψιά του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και υποψήφια με το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη.

Το δημοσίευμα αναφέρεται και στην οικογένεια Καραμανλή, σημειώνοντας πως ο πατριάρχης, Κωνσταντίνος Καραμανλής, διαδραμάτισε κεντρικό ρόλο στην αποκατάσταση της δημοκρατίας στην Ελλάδα το 1974, μετά την επταετία της χούντας, ίδρυσε τη ΝΔ, υπηρέτησε ως πρωθυπουργός συνολικά 14 χρόνια, και ήταν δύο φορές πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο Κώστας Καραμανλής, 58 ετών σήμερα και ανιψιός του Κ. Καραμανλή, διετέλεσε πρωθυπουργός από το 2004 μέχρι το 2009. Σύμφωνα με τους FT, θα μπορούσε να επιστρέψει δυναμικά στην πολιτική σκηνή, «αλλά είναι σχεδόν βέβαιο ότι δε θέλει να το κάνει». Τέλος, ο 40χρονος ξάδελφος του Κ. Καραμανλή, Κώστας Καραμανλής ο νεότερος, είναι, σύμφωνα με τους FT, ο πολιτικός με τις πιο λαμπρές προοπτικές. Εργάζεται για τη ναυτιλιακή επιχείρηση της οικογένειας και είναι υποψήφιος βουλευτής για πρώτη φορά στις Σέρρες.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με το δημοσίευμα, τις λιγότερο λαμπρές προοπτικές έχει η οικογένεια Παπανδρέου. Μάλιστα, οι FT τονίζουν ότι δεν είναι βέβαιο ότι ο Γιώργος Παπανδρέου θα μπει στη Βουλή, ενώ κανείς νεότερος Παπανδρέου δεν εμφανίζεται πρόθυμος να ασχοληθεί με την πολιτική.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

      

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας