11:29 Τρίτη 30 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

ΣΥΡΙΖΑ σε ΝΔ: Κάναμε σε μία ημέρα ό,τι δεν έκαναν οι προηγούμενοι επί χρόνια

ΣΥΡΙΖΑ σε ΝΔ: Κάναμε σε μία ημέρα ό,τι δεν έκαναν οι προηγούμενοι επί χρόνια

Απάντηση στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας που σχολιάζει με καυστικό τρόπο τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης δίνουν κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα υπάρχουν 10 υπουργεία έναντι 18 της κυβέρνησης Σαμαρά, 13 υπουργοί (εκ των οποίων οι τρεις Επικρατείας) έναντι 19, και 5 υφυπουργοί έναντι 20.

Αναφέρουν μάλιστα, ότι αυτή είναι η αρχή της αναγκαίας μεταρρύθμισης του κράτους, καθώς οι ίδιοι έκαναν σε μια ημέρα ό,τι δεν μπόρεσαν να κάνουν οι προηγούμενοι επί χρόνια, ενώ σημειώνουν ότι το νέο δεκαπενταμελές κυβερνητικό συμβούλιο θα συνεδριάζει κάθε εβδομάδα, και θα αντικαταστήσει την Κυβερνητική Επιτροπή εβδομαδιαίας λειτουργίας.

Επίσης σημειώνουν ότι ο Γιάννης Δραγασάκης εκτός από το να έχει την ευθύνη του συντονισμού των οικονομικών Υπουργείων, θα προεδρεύει στο Ε.Σ Υ.ΟΙ.Π. (Εθνικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής), και στην Εθνική Επιτροπή Διαπραγμάτευσης.

Από την πλευρά του, ο Αλέκος Φλαμπουράρης, που ανέλαβε υπουργός Επικρατείας με ευθύνη Συντονισμού Κυβερνητικού Έργου, μαζί με τον υφυπουργό, Τέρενς Κουίκ, θα εποπτεύουν και τη Γενική Γραμματεία Συντονισμού.

Επίσης, ο Παναγιώτης Νικολούδης, ως υπουργός Επικρατείας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, θα εποπτεύει τους Ελεγκτικούς Μηχανισμούς Δημόσιας Διοίκησης, ενώ ο Νίκος Παππάς ως υπουργός Επικρατείας θα εποπτεύει και τη Γ.Γ. Πρωθυπουργού και τη Γ.Γ. Μέσων Ενημέρωσης.

Σημειώνεται ότι στην ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα ο νέος εκπρόσωπος της ΝΔ, κ. Κώστας Καραγκούνης, αναφέρεται, μεταξύ άλλων: «Χαιρετίζουμε το ολιγομελές κυβερνητικό σχήμα του κ. Τσίπρα, των 40 υπουργών. Είναι μία κυβέρνηση χωρίς κατεύθυνση και με ισορροπίες εύθραυστες, ανάμεσα σε διαφορετικές συνιστώσες, εντός κι εκτός ΣΥΡΙΖΑ. Εκφράζουμε τη βαθιά μας ανησυχία για τη συμμετοχή προσώπων σε τομείς ευθύνης τα οποία έχουν εκφράσει επικίνδυνες θέσεις, όπως π.χ. για την ανάπτυξη, για τις αποκρατικοποιήσεις, για την ακύρωση επενδύσεων, για την επαναφορά του ασύλου παρανομίας στα πανεπιστήμια ακόμα και για τα ανοιχτά σύνορα για κάθε παράνομο μετανάστη».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμη ότι η Νέα Δημοκρατία είναι απολύτως αντίθετη με την κατάργηση των δύο «πιο σημαντικών για την ανάπτυξη Υπουργείων, των Υπουργείων Ναυτιλίας και Τουρισμού, που προσέφεραν τη μεγαλύτερη συνεισφορά στο ΑΕΠ της χώρας κατά τα τελευταία δυόμισι χρόνια», ενώ σημειώνει ότι θεωρεί αδιανόητη την υποβάθμιση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας