15:10 Τρίτη 30 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Έκρηξη σε μαιευτήριο στο Μεξικό – Επτά νεκροί & δεκάδες τραυματίες (φωτό)

Έκρηξη σε μαιευτήριο στο Μεξικό – Επτά νεκροί & δεκάδες τραυματίες (φωτό)

Τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε σε μαιευτήριο και νοσοκομείο παίδων στην Πόλη του Μεξικού, καθώς από έκρηξη έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον επτά άνθρωποι, ενώ δεκάδες έχουν τραυματιστεί.

7

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η έκρηξη προκλήθηκε από διαρροή αερίου από βυτιοφόρο που βρισκόταν έξω από το μαιευτήριο, κατά τη διάρκεια ανεφοδιασμού φιάλων στη μαιευτική πτέρυγα, ενώ ανάμεσα στους τραυματίες είναι και πολλά παιδιά. Σύμφωνα με διεθνή πρακτορεία, η έκρηξη σημειώθηκε στο νοσοκομείο παίδων στην περιοχή Κουατζιμάλπα.

5

Οι πρώτες εικόνες από το σημείο, μεταφέρουν ένα σκηνικό απόλυτης καταστροφής, με μεγάλο τμήμα του νοσοκομείου -που βρίσκεται στα δυτικά της πόλης- να έχει καταρρεύσει, και τα σωστικά συνεργεία να δίνουν μάχη με το χρόνο, προσπαθώντας να απεγκλωβίσουν τους τυχόν επιζώντες. Σύμφωνα με τα ξένα μέσα, τουλάχιστον το 40% του κτιρίου έχει καταστραφεί.

8

1

Μιλώντας νωρίτερα σε ραδιοφωνικό σταθμό, ο δήμαρχος της πόλης, Μιγκέλ Ανγκέλ Μαντερά, είχε επιβεβαιώσει ότι η σορός μίας γυναίκας βρέθηκε μέσα στο νοσοκομείο και ότι πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν από θραύσματα γυαλιού.

3

Από την πλευρά του, ο κυβερνήτης της περιοχής, Αντριάν Ρουμπαλκάβα, σε ανάρτησή του στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter έκανε λόγο για «σοβαρή κατάσταση», επισημαίνοντας πως οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης εργάζονται δυναμικά για να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει.

2

Μέχρι στιγμής, οι πληροφορίες που φτάνουν από το σημείο κάνουν λόγο για επτά νεκρούς, μεταξύ των οποίων τέσσερα παιδιά, και 54 τραυματίες, εκ των οποίων 22 είναι παιδιά. Επίσης, όπως έχει γίνει γνωστό, 37 άτομα έχουν μεταφερθεί σε άλλα νοσοκομεία, ενώ υπάρχουν φόβοι ότι ανυπολόγιστος αριθμός ανθρώπων έχει θαφτεί κάτω από τα συντρίμμια.

4

6

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας