21:21 Πέμπτη 2 Μαΐου 2024
eReportaz

Live:

Πρωτοβουλία Γιούνκερ για επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας – δανειστών

Πρωτοβουλία Γιούνκερ για επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας – δανειστών

Σημαντική προσπάθεια για να επιτευχθεί συμβιβασμός μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των Ευρωπαίων δανειστών, γίνεται τις τελευταίες ώρες από την πλευρά του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της Κομισιόν συνομιλεί τόσο με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, και την ελληνική κυβέρνηση, όσο και με τις κυβερνήσεις άλλων ευρωπαϊκών χωρών και κυρίως τη γερμανική, με σκοπό την εξεύρεση μιας κοινά αποδεκτής λύσης.

Στο πλευρό του κ. Γιούνκερ στην πρωτοβουλία για επίτευξη συνεννόησης μεταξύ Ελλάδας και Ευρωπαίων, είναι ο καγκελάριος της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν, με τον οποίο συναντήθηκε νωρίτερα ο κ. Τσίπρας στη Βιέννη, και ο πρωθυπουργός του Βελγίου, Σαρλ Μισέλ.

Σημειώνεται ότι, νωρίτερα σήμερα, σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, ενόψει του κρίσιμου Eurogroup της Τετάρτης στις Βρυξέλλες, ο κ. Γιούνκερ συμβούλευσε τον Έλληνα πρωθυπουργό, να μην υποθέτει ότι το κλίμα στην ευρωζώνη έχει αλλάξει τόσο πολύ ώστε να υιοθετηθούν εξ ολοκλήρου από την ευρωζώνη οι εξαγγελίες Τσίπρα για την κατάργηση του μνημονίου και της λιτότητας.

Τι συζητήθηκε στη συνάντηση Δραγασάκη-Σταθάκη με τραπεζίτες

Εν τω μεταξύ, λεπτομέρειες της συμβιβαστικής φόρμουλας που επεξεργάζεται ο πρόεδρος της Κομισιόν συζητήθηκαν μεταξύ του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, και κορυφαίων τραπεζιτών στη σύσκεψη που είχαν νωρίτερα με τη συμμετοχή και του υπουργού Οικονομίας, Γιώργου Σταθάκη.

Μεταξύ των θεμάτων που βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης είναι η χρηματοδότηση του Δημοσίου, με δεδομένο ότι τα ταμειακά διαθέσιμα κάθε άλλο παρά ανεξάντλητα θεωρούνται την εποχή αυτή, το μείζον θέμα της ρευστότητας της αγοράς και του τραπεζικού συστήματος, το πρόβλημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων (κόκκινα δάνεια) και η δανειοδότηση επιχειρήσεων του Τύπου και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

     

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας