23:15 Τρίτη 30 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Στα ίχνη της «Αγγελικής» του Ξηρού η ΕΛ.ΑΣ;

Στα ίχνη της «Αγγελικής» του Ξηρού η ΕΛ.ΑΣ;

Μια 36χρονη που κατηγορείται ότι λειτουργούσε σαν «μεσάζοντας – ταχυδρόμος» μεταξύ των έγκλειστων στις φυλακές Κορυδαλλού που κατηγορούνται για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» και της καταζητούμενης Αγγελικής, συνελήφθη το απόγευμα του Σαββάτου, στην Σαλαμίνα. Όπως τονίζουν αστυνομικές πηγές, αυτή η σύλληψη, ίσως να δώσει επιπλέον στοιχεία στην ΕΛ.ΑΣ για τα ίχνη της «Αγγελικής».

Σήμερα, η 36χρονη γυναίκα,  που κατά την ΕΛΑΣ λειτουργούσε σαν αγγελιοφόρος μεταξύ των φυλακισμένων που κατηγορούνται για συμμετοχή στους «Πυρήνες» και της συνεργάτιδας του Χριστόδουλου Ξηρού Αγγελικής, αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Σε βάρος της είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης του ειδικού εφέτη ανακριτή και αντιμετωπίζει την κατηγορία της ένταξης στην τρομοκρατική οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς.

«Ξετυλίγεται» το κουβάρι – Συλλήψεις που έγιναν χθες

Σε δύο συλλήψεις προέβη χθες η αστυνομία, ατόμων που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση του Χριστόδουλου Ξηρού. Όπως ανακοίνωσε ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Δημήτριος Τσακνάκης:

«Συνελήφθησαν σήμερα (28-02-2015), από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, δύο ημεδαποί, 39 και 32 ετών αντίστοιχα, σε εκτέλεση Ενταλμάτων Σύλληψης του Ειδικού Ανακριτή – Εφέτη Αθηνών.

Ειδικότερα, ο 39χρονος ημεδαπός κατηγορείται για ένταξη στην τρομοκρατική οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, κατασκευή, προμήθεια και κατοχή από κοινού εκρηκτικών υλών και εκρηκτικών βομβών, παράνομη κατοχή πολεμικών τυφεκίων πιστολίων, χειροβομβίδων, πυρομαχικών, εκρηκτικών μηχανισμών και λοιπών ειδών πολεμικού υλικού, διατρητικών και εκρηκτικών βλημάτων, με την επιβαρυντική περίσταση της κατασκευής, προμήθειας και κατοχής όπλων και εκρηκτικών υλών προς εξυπηρέτηση των σκοπών της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Συγκεκριμένα, από τις εργαστηριακές – συγκριτικές εξετάσεις DNA που πραγματοποίησε η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, διαπιστώθηκε ότι γενετικό υλικό (DNA) του 39χρονου ταυτίζεται με γενετικό υλικό που έχει εντοπιστεί στα παρακάτω:

Σε Αυτοσχέδιο Εκρηκτικό Μηχανισμό (φάκελος) που εστάλη στον Πρόεδρο Εφετών Αθηνών αρμόδιο για υποθέσεις τρομοκρατίας κ. Δημήτριο ΜΟΚΚΑ, ο οποίος ανεφλέγη, την 01-09-2013 στην οικία του.
Σε Αυτοσχέδιο Ωρολογιακό Εκρηκτικό Μηχανισμό που τοποθετήθηκε βραδινές ώρες της 23-03-2014, στην κεντρική είσοδο κτιρίου που στεγάζεται η Δ.Ο.Υ. Κορυδαλλού, και ο οποίος εξουδετερώθηκε από την Ελληνική Αστυνομία.

Στον ισχυρό εκρηκτικό μηχανισμό (δέμα) που απεστάλη στον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Ιτέας, την 30-04-2014. Σε πειστήρια τα οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σε κρησφύγετο – «γιάφκα» που εντοπίστηκε στην ευρύτερη περιοχή της Περαχώρας Λουτρακίου, μετά την σύλληψη του Χριστόδουλου ΞΗΡΟΥ, την 03-01-2015.

Σε πειστήρια τα οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στο άλλο κρησφύγετο – «γιάφκα» στην περιοχή της Αναβύσσου Αττικής, όπου διέμενε ο Χριστόδουλος ΞΗΡΟΣ μέχρι την 03-01-2015.

Σημειώνεται ότι ο 39χρονος κατά τη διάρκεια της προσαγωγής του στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία προκειμένου εξακριβωθούν τα στοιχεία ταυτότητάς του, αντιστάθηκε και εξύβρισε τους ενεργούντες τον έλεγχο αστυνομικούς και συνελήφθη για «Αντίσταση» και «Εξύβριση».

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

      

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας