4:30 Τρίτη 30 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Μαξίμου: Προσωρινά τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ – Τα υποβαθμίζει και η Κομισιόν

Μαξίμου: Προσωρινά τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ – Τα υποβαθμίζει και η Κομισιόν

Με την επισήμανση της Κομισιόν, ότι τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ είναι τριμηνιαία και όχι τελικά, απαντούν πηγές της κυβέρνησης στις αντιδράσεις που υπήρξαν, ζητώντας να «περιμένουμε τα στοιχεία του Απριλίου».

Αναλυτικότερα, σε ερώτημα αναφορικά με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η ΕΛΣΤΑΤ, πηγές της κυβέρνησης – μετά την ολοκλήρωση του υπουργικού συμβουλίου, όπου κατά πληροφορίες δεν συζητήθηκε η διαπραγμάτευση, αλλά μόνο το στρατηγικό σχέδιο για την παραγωγική ανασυγκρότηση – σχολίασαν ότι «η Κομισιόν υποβαθμίζει τα στοιχεία, είναι προσωρινά», και πρόσθεσαν ότι «περιμένουμε τα στοιχεία του Απριλίου».

Όπως επεσήμαναν οι ίδιες πηγές, βασικός στόχος για την ολοκλήρωση της τεχνικής συμφωνίας παραμένει το επόμενο Eurogroup στις 20 Μαρτίου.

Ακόμη, επανέλαβαν ότι η συμφωνία πρέπει να είναι συνολική, δηλαδή να κλείσει το Staff Level Agreement και στη συνέχεια οι συζητήσεις σχετικά με τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος.

Τέλος, ανέφεραν ότι στη σημερινή συνάντηση με τα τεχνικά κλιμάκια θα υπάρξει ανασκόπηση για την πρόοδο στις διαπραγματεύσεις και τα επόμενα βήματα.

Σημειώνεται, ωστόσο, ότι σύμφωνα με άλλες πηγές, το υπουργικό ενημερώθηκε για την ΕΛΣΤΑΤ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, γεγονός που «βάρυνε το κλίμα», παρότι το θέμα δε συζητήθηκε εκτενώς.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

      

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας