3:56 Τρίτη 30 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Πανεπιστήμιο Αθηνών – Πρυτανικές Αρχές: Περιμένουμε παρέμβαση της Πολιτείας για τερματισμό της κατάληψης

Πανεπιστήμιο Αθηνών – Πρυτανικές Αρχές: Περιμένουμε παρέμβαση της Πολιτείας για τερματισμό της κατάληψης

Παρέμβαση της Πολιτείας για τον τερματισμό της κατάληψης του Πανεπιστημίου Αθηνών, αναμένουν σύμφωνα με σχετική ανακοίνωσή τους οι Πρυτανικές Αρχές.

Αναλυτικότερα, σε ανακοίνωσή της η Σύγκλητος σημειώνει ότι έχει ενημερώσει όλες τις αρμόδιες αρχές για τους αντιεξουσιαστές που έχουν προχωρήσει στην κατάληψη του κεντρικού κτιρίου του Πανεπιστημίου, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι: «Οι Πρυτανικές Αρχές, μετά τη διαπίστωση της κατάληψης του κεντρικού κτιρίου του Πανεπιστημίου Αθηνών από αντιεξουσιαστικά άτομα, έχουν προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες και έχουν ειδοποιήσει γραπτώς όλες τις αρμόδιες Αρχές (Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, Εισαγγελία, Αστυνομικές Αρχές) να πράξουν τα δέοντα. Περιμένουν από την Πολιτεία τις ενέργειές της».

Υπενθυμίζεται ότι γύρω στις 10 το πρωί μια ομάδα περίπου τριάντα ατόμων μπήκε στο κτίριο της πρυτανείας και αφού έδιωξαν εργαζόμενους και καθηγητές προχώρησαν σε κατάληψη, ζητώντας την κατάργηση των φυλάκων τύπου Γ.

Οι συγκεντρωμένοι τοποθέτησαν ακόμα ένα πανό στην είσοδο της Πρυτανείας στο οποίο γράφουν: «ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ».

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

      

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας