3:58 Τρίτη 30 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Δεν σώνεται το ταμείο του ΟΑΕΕ δηλώνει τώρα ο Γιώργος Ρωμανιάς

Δεν σώνεται το ταμείο του ΟΑΕΕ δηλώνει τώρα ο Γιώργος Ρωμανιάς

Γράφει η Άννα Σταυράκη

Τελικά όλα δείχνουν ότι η πορεία στα προβληματικά ταμεία είναι προδιαγεγραμμένη. Με αυτά τα δεδομένα είναι λάθος η ενσωμάτωση των ταμείων ειδικά αν στα προβληματικά προσθίθενται τα αποθεματικά των εύρωστων ταμείων. Ετσι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπεύθυνου του ασφαλιστικού μας συστήματος του έγκριτου εργατολόγου αλλά κυρίως του στελέχους της κυβέρνησης Γιώργου Ρωμανιά, που δεν μασάει τα λόγια του, δηλώνει ότι το ταμείο του ΟΑΕΕ δεν σώνεται.
Σαν βόμβα έπεσε η είδηση στην κατάμεστη αίθουσα όπου ο κ. Ρωμανιάς συνεχάρη το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και ευχήθηκε προσωπικά στον κ. Μιχάλη Βλασταράκο τον πρόεδρό του, καλή επιτυχία δύναμη και πίστη αλλά και απόλυτη προσήλωση στον ιατρικό όρκο.
Ο κ. Ρωμανιάς βεβαίωσε στην ίδια πλεύση και το ίδιο σκεπτικό ότι δεν πρόκειται να ενσωματωθεί το ταμείο των γιατρών το ΤΣΑΥ που αυτή τη στιγμή είναι εύρωστο και μπορεί να δίνει συντάξεις, στον ΟΑΕΕ. Και αυτό γιατί τόσο ο ίδιος όσο και τα μέλη της κυβέρνησης λένε ναι στην ενοποίηση αλλά με όρους. Το 2012 όταν ενοποιήθηκαν τα επικουρικά ταμεία υπήρξε μια καταστροφή καθώς τα πλεονάσματα από τα εύρωστα ταμεία πήγαν για να κλείσουν τρύπες των άλλων προβληματικών ταμείων που δεν είχαν εισφορές ασφαλισμένων ή έδιναν υπερβολικά ποσά στο εφάπαξ.
Το ΕΤΕΑ αυτή τη στιγμή είναι πολλαπλά ελλειμματικό. Ο κ. Ρωμανιάς με στεντόρια φωνή είπε όχι στην ενοποίηση με γκρέμισμα όλων όσων έχουν επιτευχθεί μέχρι στιγμής.
Επιπλέον παρά το γεγονός ότι το ταμείο του ΟΑΕΕ δεν φαίνεται να σώνεται, βεβαίωσε κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν νέες μειώσεις στις συντάξεις. Επιπλέον όσα δικαιώματα μητέρων, γυναικών εργαζομένων στον ιατρικό κλάδο και αλλού, είναι κατοχυρωμένα, δεν πρόκειται να θιγούν. Είναι ασφαλισμένα και εγγυημένα. Κανένας εργαζόμενος να μην φοβάται ότι θα χάσει ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα δήλωσε. Όλα θα παραμείνουν ως έχου και δεν πρόκειται να ανέβουν ούτε και τα όρια ηλικίας.
Ο κ. Ρωμανιάς στηλίτευσε τα σχεδικά δημοσιεύματα και τόνισε ότι προσφέρουν κακές υπηρεσίες στο ελληνικό κράτος και τρομοκρατούν τον λαό.

Πηγή : isotimos.com

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

     

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας