19:30 Τρίτη 30 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Λάσο: «Αν σταματήσω τον Σπανούλη θα με σκοτώσει ο Πρίντεζης»

Λάσο: «Αν σταματήσω τον Σπανούλη θα με σκοτώσει ο Πρίντεζης»

Ο Πάμπλο Λάσο γνωρίζει πολύ καλά ότι ο Ολυμπιακός δεν είναι μόνο ο Βασίλης Σπανούλης και στη συνέντευξή Τύπου, ενόψει του αυριανού τελικού της «οικοδέσποινας» του Final 4, Ρεάλ απέναντι στους Πειραιώτες,τόνισε ότι αν επικεντρωθεί στο μαρκάρισμα του V Span θα το… βρει από κάποιον άλλο παίκτη των ερυθρόλευκων.

«Είχαμε ένα χαλαρό ξεκίνημα, με πολλούς παίκτες μας να αργούν να ενσωματωθούν καθώς αγωνιζόντουσαν στο Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά καταφέραμε να οικοδομήσουμε ένα σύνολο και να είμαστε εδώ στον τελικό. Είμαστε ικανοποιημένοι. Θα είναι η πρώτη φορά που θα βρεθούμε αντιμέτωποι, εγώ και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος».

Όσο για το ότι η Ρεάλ απέκλεισε στα πλέι οφ πέρυσι τον Ολυμπιακό, ενώ στον Λονδίνο το 2013 ο Ολυμπιακός της στέρησε τον τίτλο στον τελικό, ο Λάσο επισήμανε: «Αύριο θα είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι. Πρόπερσι ήταν τελικός, πέρυσι βρεθήκαμε στα πλέι οφ. Θα πρέπει να παίξουμε το καλύτερο δυνατό μπάσκετ από πλευράς μας την Κυριακή. Κάθε χρόνο οι συνθήκες αλλάζουν».

Πως σκέφτεται ο τεχνικός της «βασίλισσας» να σταματήσει τον Σπανούλη; Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος απευθύνθηκε στο Λάσο σ’ εκείνο το σημείο ενημερώνοντάς του για τη δήλωση του Στιβ Γιατζόγλου σχετικά με τον Νίκο Γκάλη πως δηλαδή μόνο αν τον έκλεινες στα αποδυτήρια μπορούσες να τον σταματήσεις.

Ο Λάσο απάντησε: «Πώς να σταματήσεις τον Σπανούλη; Πολύ καλή ερώτηση. Είναι ένας σπουδαίος παίκτης, είναι ο ηγέτης της ομάδας του Ολυμπιακού. Εγώ μπορώ να σταματήσω τον Σπανούλη, να βάλω πέντε παίκτες πάνω του, αλλά κάποιος άλλος παίκτης του Ολυμπιακού θα με “σκοτώσει” μετά. Ανησυχώ για τον Σπανούλη, αλλά ανησυχώ και για όλη την ομάδα του Ολυμπιακού».

Ο Λάσο τόνισε επίσης πως η Ρεάλ των 8 τίτλων «δεν μπορεί να ζήσει πάνω σε στιγμές του παρελθόντος και γι’ αυτό «δεν διανοούμαι καν να χάσω. Μακάρι να κακομαθαίναμε τους φιλάθλους φτάνοντας στον τελικό κάθε χρόνο. Μακάρι να συνεχίζουμε να παίζουμε τελικούς».

Σε καμία περίπτωση πάντως, ο Πάμπλο Λάσο δεν αναλαμβάνει την ευθύνη για το άλλο τμήμα της Ρεάλ, το ποδοσφαιρικό, να κατακτήσει δηλαδή η ομάδα μπάσκετ τον τίτλο για να ικανοποιηθούν οι φίλαθλοι μετά τον αποκλεισμό στο Τσάμπιονς Λιγκ: «Δεν σκεφτόμαστε το τι κάνει το ποδόσφαιρο ή τι δεν κάνει. Εγώ δεν ξέρω από ποδόσφαιρο. Δεν με απασχολεί καθόλου το ποδόσφαιρο. Τα βλέπω βέβαια τα παιχνίδια της Ρεάλ με τους γιούς μου και τα απολαμβάνω, ειδικά όταν κερδίζει η Ρεάλ».

Ο προπονητής της «βασίλισσας» ανέφερε ακόμη πως «είναι πάντα πιο δύσκολο να είσαι προπονητής παρά παίκτης. Η χειρότερη μέρα μου στο μπάσκετ ήταν όταν αποσύρθηκα από παίκτης. Όταν παίζεις το απολαμβάνεις, αλλά το σώμα σου μια μέρα σου λέει φτάνει και πρέπει πια να χρησιμοποιείς το κεφάλι. Όπως συνέβη πέρυσι με μένα που… τραυματίστηκα στον πάγκο (γέλια)».

Ο Λάσο καταλήγοντας τόνισε: «Το μπάσκετ είναι η ζωή μου. Τη μέρα που δεν θα μπορώ εγώ να εμψυχώσω τους παίκτες τότε σημαίνει πως πάμε άσχημα. Πάντα ψάχνεις το πώς θα πας λίγο παραπέρα. Το συναίσθημα για το αυριανό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό είναι πολύ σημαντικό. Αυτή η μίξη όλων των συναισθημάτων συν τα του μπάσκετ είναι που κάνουν τη διαφορά. Πάντα θα αναζητάς πως θα βοηθήσεις τους παίκτες για να αντιμετωπίσεις το παιχνίδι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Aγιόν: «Η στιγμή της αλήθειας»

Ο Γκουστάβο Αγιόν, ο οποίος εκπροσώπησε τους παίκτες της «βασίλισσας» στη συνέντευξη Τύπου επισήμανε: «Για μένα είναι τιμή που συμμετέχω σ’ αυτό το φάιναλ φορ. Είναι πρώτο για μένα. Έχουμε δουλέψει όλη τη σεζόν για να φτάσουμε σ’ αυτή τη στιγμή και τώρα έχουμε την ευκαιρία και θα πρέπει να την εκμεταλλευτούμε.

Πρέπει να κάνουμε ένα τέλειο παιχνίδι για 40 λεπτά απέναντι στον Ολυμπιακό για να μπορέσουμε να νικήσουμε. Το ξέρουμε αυτό. Ήταν μεγάλη η σεζόν, είμαι πολύ καλά από πλευράς φυσικής κατάστασης, αλλά κυρίως η ομάδα είναι πολύ καλά. Έχουμε πολύ καλή χημεία. Είναι η στιγμή της αλήθειας και εκμεταλλευόμαστε όλα αυτά που μας δίνει η χημεία της ομάδας.

Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε τα παιχνίδια του παρελθόντος, αλλά τα μεγάλα παιχνίδια κρίνονται στις λεπτομέρειες, θα πρέπει να εστιάσουμε στη λεπτομέρειά. Δεν μας επηρεάζει το ποδόσφαιρο της Ρεάλ Μαδρίτης. Εμείς είμαστε εστιασμένοι στο μπάσκετ, τον τελικό με τον Ολυμπιακό και τίποτα παραπάνω».

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας