16:42 Τρίτη 30 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Τύφλα να έχει ο «ψυχρός πόλεμος»

Τύφλα να έχει ο «ψυχρός πόλεμος»
  • Τεράστια επιχείρηση των Ρώσων κατά στόχων του ISIS στη Συρία που στέφθηκε ξανά με επιτυχία
  • Οι πύραυλοι έφυγαν από ένα υποβρύχιο και αντιαεροπορικά (συγκλονιστικό βίντεο, ανέβηκε το πρωί στο διαδίκτυο)
  • Επίδειξη δύναμης, καθώς αντί να χτυπήσουν από αέρος, επέλεξαν τη θάλασσα, όπου συμπλέουν οι αμερικανικές φρεγάτες
  • Αμηχανία στις ΗΠΑ που ξαφνικά… κατάλαβαν ότι κυκλοφορεί το ρωσικό υποβρύχιο Krasnodar σε νερά που θεωρούσαν «δικά τους»

Έξι πύραυλοι, οι πέντε από αντιαεροπορικές φρεγάτες και ένας από υποβρύχιο (Krasnodar) του ρωσικού ναυτικού εκτοξεύτηκαν νωρίς την Παρασκευή από τα διεθνή ύδατα έξω από τη Συρία και έπληξαν στόχους του ISIS.

Η επίθεση αυτή καταγράφηκε από τους Ρώσους και δόθηκε στη δημοσιότητα μία εβδομάδα μετά την επίσης επιτυχημένη ενέργεια του ρωσικού στρατού κατά των τζιχαντιστών. Πρόκειται για μία εξέλιξη που δεν μπορεί να αιφνιδιάσει κανέναν, ούτε τους Ευρωπαίους, ούτε το ΝΑΤΟ, ούτε τον Ισλαμικό Στρατό που ξέρει ότι βρίσκεται σε πόλεμο.

Εκείνοι που αιφνιδιάστηκαν από την επίθεση αυτή, όμως, ήταν οι Αμερικάνοι! Είναι χαρακτηριστικό ότι στο Λευκό Οίκο κοιτούσαν… απορημένοι, κυρίως με τον πύραυλο που έφυγε από το υποβρύχιο, πολύ απλά επειδή δεν… γνώριζαν καν πως κυκλοφορεί ρωσικό υποβρύχιο στο χώρο που κινούνται τα δικά τους αεροπλανοφόρα.

Στο παιχνίδι των εντυπώσεων θριάμβευσε η Ρωσία και την προηγούμενη εβδομάδα, όταν έπληξε στόχο στο οποίο κρυβόταν ο εκ των αρχηγών (κατ’ άλλους ηγέτης) του ISIS, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντ, με τις ΗΠΑ ακόμη να μην έχουν επιβεβαιώσει το συμβάν, μάλλον… ντροπιασμένοι από το γεγονός ότι δεν τον πρόλαβαν οι ίδιοι.

Αυτή τη φορά το κάζο είναι χειρότερο για τον Ντόναλντ Τραμπ και το απορημένο στρατιωτικό επιτελείο του! Tα υποβρύχια τύπου Typhoon και Akula των Ρώσων, όμως, δεν ανιχνεύονται εύκολα, οπότε οι Αμερικάνοι δεν θα έπρεπε να στεναχωριούνται τόσο πολύ…Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ σαφώς και γνώριζε πως το νέο υποβρύχιο της Ρωσίας με την ονομασία Krasnodar είναι ετοιμοπόλεμο, ωστόσο θεωρούσε ότι ακόμη βρίσκεται στη Μαύρη θάλασσα όπου το είχε συνοδεύσει το ΝΑΤΟ μετά την προ τριμήνου επιχείρηση δοκιμαστικών βολών στη Βαλτική. Προφανώς οι ΗΠΑ είχαν χάσει τα ίχνη του και τα… βρήκαν αιφνιδιαστικά το πρωί της Παρασκευής!

Το σίγουρο είναι πως οι Ρώσοι πέραν του ότι άνοιξαν… σαμπάνιες στο Κρεμλίνο με αυτό που κατόρθωσαν όχι τόσο στους τζιχανιστές, όσο στους Αμερικάνους, θα συνεχίσουν τις επιθέσεις, καθώς εκμεταλλεύονται τη νέα τους τεχνολογία που επιτρέπει την ανίχνευση στόχων των τρομοκρατών μέσω ειδικών επεξεργαστών. Οι δυνάμεις των ISIS εδώ και δύο μήνες περίπου αλλάζουν διαρκώς τοποθεσίες μεταξύ Παλμύρας, Ράκκα και Χομς, ωστόσο γίνονται άμεσα αντιληπτοί από τους Ρώσους, παρά το ότι οι διαδρομές πραγματοποιούνται νύχτα σε αχαρτογράφητα εδάφη.

Πηγή: http://www.zerohedge.com/news/2017-06-23/russian-navy-launches-6-cruise-missiles-isis

 

https://www.youtube.com/watch?v=FEiUR6MNOIo

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας