5:39 Τρίτη 30 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Ντάισελμπλουμ: Τηλεδιάσκεψη του Eurogroup αύριο για να εξεταστεί το ελληνικό αίτημα για υπαγωγή σε πρόγραμμα στήριξης του ESM

Ντάισελμπλουμ: Τηλεδιάσκεψη του Eurogroup αύριο για να εξεταστεί το ελληνικό αίτημα για υπαγωγή σε πρόγραμμα στήριξης του ESM

Τηλεδιάσκεψη του Eurogroup θα πραγματοποιηθεί αύριο το πρωί, προκειμένου να συζητηθεί το αίτημα για ένταξη της Ελλάδας σε πρόγραμμα στήριξης στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM), δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup, μετά την ολοκλήρωση της σημερινής συνεδρίασης.

«Αύριο το πρωί θα έχουμε τηλεδιάσκεψη για να συζητήσουμε την επιστολή για ένταξη της Ελλάδας στον ESM. Αυτή θα είναι η αρχή της διαδικασίας» είπε χαρακτηριστικά ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, ενώ επιβεβαίωσε στις δηλώσεις του τα όσα κυκλοφόρησαν νωρίτερα και ανέφεραν πως η ελληνική κυβέρνηση βρέθηκε στη σημερινή συνεδρίαση χωρίς νέες προτάσεις.

Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν πως η Ελλάδα έκανε μια προφορική παρουσίαση, ενώ η γραπτή έκδοση του ελληνικού σχεδίου αναμένεται να κατατεθεί είτε σήμερα Τρίτη είτε αύριο, πιθανώς συνοδεύοντας το νέο αίτημα για πρόγραμμα στήριξης από τον ESM.

«Πιστέψαμε ότι θα είχαμε κάποιες νέες προτάσεις. Υπάρχει μεγάλη χρονική πίεση. Όλοι ξέρουμε πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση τώρα που μιλάμε», τόνισε από τη μεριά ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.

«Θα πρέπει να υπάρχει ένα βραχυπρόθεσμο πρόγραμμα για λόγους αξιοπιστίας» σημείωσε -μεταξύ άλλων- ο πρόεδρος του Eurogroup ενώ επεσήμανε ότι «τα προβλήματα στην Ελλάδα είναι βαθιά και θα μας απασχολούν για πολύ ακόμη».

«Πρέπει να ακούσουμε πρώτα την ελληνική κυβέρνηση», σημείωσε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Σε ό,τι αφορά στην ελληνική πρόταση, ο επικεφαλής του Eurogroup είπε ότι «ίσως να έχουμε τις ελληνικές προτάσεις σήμερα. Δεν τις είχαμε μέχρι τώρα».

Από την πλευρά του, ο Φινλανδός υπουργός Οικονομικών, Αλεξάντερ Στουμπ, δήλωσε πως η Ελλάδα θα καταθέσει αίτημα στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) για βοήθεια τις ερχόμενες ώρες, ενώ επεσήμανε ότι για να υπάρξει ένα νέο πρόγραμμα, απαιτούνται σκληρά μέτρα εκ μέρους της Ελλάδας.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

      

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας