14:30 Τρίτη 30 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Πως προσπαθεί ο Λεμονής να "κλειδώσει" την Μπαρτσελόνα

Πως προσπαθεί ο Λεμονής να "κλειδώσει" την Μπαρτσελόνα

Σε ένα παιχνίδι όπως αυτό με την Μπαρτσελόνα, ο Ολυμπiακός είναι αναγκασμένος, εκ των πραγμάτων, να αρκεστεί σε παθητικό ρόλο. Είναι δεδομένο ότι δεν μπορείς να ανοιχθείς για να κάνεις παιχνίδι με τέτοιο αντίπαλο. Και η Μπαρτσελόνα δεν είναι από τις ομάδες που θα σταματήσει στα 3 ή στα 4 γκολ για να κάνει συντήρηση δυνάμεων. Δεν το έχει ανάγκη αυτό.

Ο Τάκης Λεμονής έχει ζήσει τέτοια μεγάλα ματς στο παρελθόν. Με διαφορετικές συνθήκες βέβαια και διαφορετικό ρόστερ ενδεχομένως. Όμως η ουσία παραμένει ίδια. Πρώτος στόχος είναι να γλυτώσεις το μεγάλο κάζο και ότι βγει.

Και για να γίνει αυτό θα πρέπει να μην δεχθείς γρήγορα τέρμα. Να παίξεις παθητικά αλλά με μυαλό και στόχο. Προς αυτή την κατεύθυνση, ο προπονητής του Ολυμπιακού θέλει να “κλειδώσει” τους κινδύνους της Μπαρτσελόνα.

Οτι και να πούμε για Μέσι και Σουάρες είναι λίγο. Και φυσικά δεν είναι μόνο οι δυο τους που κάνουν την δουλειά. Ο Βαλβέρδε έχει φροντίσει να έχει υπερόπλα στο κέντρο του και να χτυπά κατά ριπάς. Με Ινιέστα, Μπουσκέτς και Ράκιτιτς μοιράζει το παιχνίδι συνέχεια. Σε αυτό το μοτίβο, ο Λεμονής έχει αποφασίσει να ενισχύσει την αμυντική του διάταξη, να ενισχύσει και το κέντρο. Μην σας φανεί παράξενο αν κάποια στιγμή το σύστημα που θα παίξει ο Ολυμπιακός θα μπορεί απλοϊκά να μεταφραστεί σε 5-5-0. Δηλαδή, 3 στόπερ, δύο ακραίοι μπακ, 3 στο κέντρο και δύο ακραίοι χαφ. Αυτό θα γίνει εάν ακούσετε ότι στην αρχική ενδεκάδα είναι ο Ενχελς, με Βούκοβιτς και Νικολάου ή Μποτία και εάν είναι και ο Οφόε, χωρίς να υπάρχει ο Τζούρτζεβιτς.

Τι να κάνει ο Λεμονής; Να παίξει κόντρα επίθεση; Με ποιόν; Με τον Τζούρτζεβιτς; Και στην κόντρα, της κόντρα επίθεσης, ποιός θα τους πιάσει;

Μπετόν αρμέ είναι η λύση και ότι βγει. Η νύχτα της Τετάρτης θα είναι δύσκολη για τον Ολυμπιακό και θα έχει πολλές συγκινήσεις. Ετσι είναι το Champions League…

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας