20:58 Τρίτη 30 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Πενταμελής οικογένεια, οπαδοί του Γκιουλέν, ξεβράστηκαν νεκροί στις ακτές της Λέσβου!

Πενταμελής οικογένεια, οπαδοί του Γκιουλέν, ξεβράστηκαν νεκροί στις ακτές της Λέσβου!

Περίεργη τροπή παίρνει το θέμα με την εξεύρεση των σορών μία οικογένειας στις ακτές της Λέσβου. Αρχικά θεωρήθηκε ότι επρόκειτο για πρόσφυγες, όμως η απάντηση δόθηκε από τις τουρκικές αρχές.

Εδώ και περισσότερες από 20 μέρες είχε γίνει γνωστό ότι αγνοείτω μια οικογένεια Τούρκων με τρία παιδιά, οι οποίοι προσπάθησαν να περάσουν στη Λέσβο, με τους δυο γονείς να διώκονται ως συνεργάτες του γνωστού αντιπάλου του Προέδρου Ερντογάν, Γκιουλέν.

Σήμερα επιβεβαιώθηκε ότι σε αυτή την πενταμελή οικογένεια ανήκουν τα πτώματα που βρέθηκαν.

Τα ονόματα των θυμάτων είναι: Hüseyin Maden του άνδρα, Nur Maden της γυναίκας και των παιδιών Nadire Maden, Bahar Maden και Feridun Maden.

Πρόκειται για δυο εκπαιδευτικούς από την πόλη Κασταμονού, στη βόρεια ακτή της Μικράς Ασίας στη Μαύρη θάλασσα. Ο πατέρας Χουσείν Μαντέν, 40 ετών, δάσκαλος φυσικής και η 36χρονη νηπιαγωγός Νουρ Μαντέν, στα μέσα του περασμένου Οκτωβρίου απολύθηκαν από τις δουλειές τους, ενώ ενημερώθηκαν ότι ξεκίνησε εναντίον τους δικαστική έρευνα για σχέση τους με τον Γκιουλέν. Όπως υποστηρίζουν συγγενείς τους, πήραν τα τρία τους παιδιά, τη Ναντιρέ 13 ετών, τη Μπαχάρ 10 ετών και τον Φεριντούν, 7 ετών, και κατευθύνθηκαν στις απέναντι από την Λέσβο ακτές, προσπαθώντας να βρουν επαφή με δουλεμπόρους που θα τους περάσουν στη Λέσβο.

Οι συγγενείς τους υποστηρίζουν ότι σε επικοινωνία μαζί τους, ενημέρωσαν ότι τους ζητήθηκε το ποσό των 25.000 λιρών, περί τα 5.000 ευρώ, για να τους επιβιβάσουν σε μια από τις πλαστικές βάρκες με τις οποίες περνάν πρόσφυγες και μετανάστες στη Λέσβο. Χρήματα όμως που δεν διέθεταν.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αγοράστηκε από τον πατέρα της οικογένειας έναντι 1.000 ευρώ μια παλιά ξύλινη βάρκα στην οποία και επιβίβασε τα μέλη της οικογένειας του. Η τελευταία επικοινωνία τους με μέλη της οικογένειας του ήταν στις αρχές Νοεμβρίου, όταν και τους είπαν πως ταξιδεύουν προς την Λέσβο και μάλιστα είναι πολύ κοντά, αφού βλέπουν τα φώτα στην ακτή.

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

      

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας