9:53 Τρίτη 30 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Τέξας: Χειροπέδες και τριήμερη αποβολή σε 14χρονο επειδή είχε εξαιρετικές επιδόσεις στη Μηχανική

Τέξας: Χειροπέδες και τριήμερη αποβολή σε 14χρονο επειδή είχε εξαιρετικές επιδόσεις στη Μηχανική

Με χειροπέδες βρέθηκε ένας μαθητής Γυμνασίου στο Τέξας επειδή, ένα ρολόι που έφερε στο σχολείο του για να δείξει κάτι στον καθηγητή της Μηχανικής θεωρήθηκε πως ήταν εκρηκτικός μηχανισμός.

Πρόκειται για τον 14χρονο Αχμέντ Μοχάμεντ, μαθητή της Β τάξης στο “MacArthur High School” με  ιδιαίτερες επιδόσεις στη ρομποτική και ο οποίος έφερε τη συγκεκριμένη συσκευή από το σπίτι του για να επιλύσει με τον καθηγητή του ένα ζήτημα που αφορούσε το αντικείμενο ενδιαφέροντός του.

Ωστόσο, κάποιος άλλος καθηγητής είδε το ρολόι και, προφανώς επηρρεαζόμενος από το ότι ο νεαρός Αχμέντ είναι μουσουλμάνος, θεώρησε πως πρόκειται για κάποιον εκρηκτικό μηχανισμό και ειδοποίησε τις Αρχές.
_85572911_anildashtweets

 

Για το γεγονός, τόσο το Αμερικανοϊσλαμικό Συμβούλιο όσο και η οικογένεια του μαθητή έκαναν λόγο για απροκάλυπτο ρατσισμό και βεβαίωσαν πως θα ερευνήσουν σε βάθος το θέμα. 

Την ίδια στιγμή, τεράστιος σάλος προκλήθηκε και στα ΜΜΕ, στα οποία χαρακτηρίζουν την κίνηση του σχολείου ως πρωτοφανή και το συμβάν ως αποτέλεσμα της ισλαμοφοβίας η οποία έχει αρχίσει πλέον να παίρνει μορφή παράνοιας και με τα φαινόμενα ρατσισμού να γίνονται όλο και περισσότερα.

Ακόμη μεγαλύτερη όμως εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως ακόμη και μετά την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης που απέδειξε πως ο 14χρονος μουσουλμάνος όχι μόνο δεν ήταν… τρομοκράτης αλλά ένας μαθητής με εξαιρετικές δεξιότητες και ενδιαφέρον στη Μηχανική, το σχολείο τον… τίμησε με αποβολή τριών ημερών.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας